2024. május 5. - Györgyi

Öreg sith nem vén sith: elítélték a jediverő Darth Vadert

Két jedi lovagot is elvert Darth Vader, de nem fénykarddal, hanem mankóval. A jedik sem lézerkarddal vágtak vissza, hanem bírósággal: feljelentették a "sötét oldal" bajnokát, a bíró pedig két hónap felfüggesztett börtönt adott neki.
2008. május 14. szerda 08:45 - Hírextra
Ez a harc George Lucas Csillagok háborúja című mozifilmsorozatának egyik részében sem látható, hanem a valóságban játszódott le Walesben. A 27 éves, mankós férfi (Darth Vader) még csak nem is sisakban és kemény védőruhában támadt a jedikre, hanem egy kukazsákba bújva, hogy legalább fekete legyen. Bogrács nem volt a fején. A két jedi - két unokatestvér, 18 évesek - egymással "lézerkardozott", hogy kamerával felvegye a párbajt.

Ekkor rontott rájuk az idegen.

"Darth Vader! Jedik!" - ordította bemutatkozón és figyelmeztetőn a kukazsákos harcos majd az Erő "világos" oldalának két elképedt lovagjára sújtott mankójával. Az egyiket fejbe csapta, a másikat combon.

Darth Vader győzelmét a mankón túl még fényesebbé teszi, hogy igencsak részeg volt - bő öt liter borral harcolt meg előtte -, mégis nyert.

A tárgyaláson aztán vesztett. A kamera felvette őt is, így remek bizonyíték volt a filmecske. A két hónap börtön letöltését ugyan egy évre felfüggesztette a bíró, de a férfinak ki kell fizetnie 100-100 font - 35000-35000 forint - kártérítést áldozatainak, plusz 60 font perköltséget.

A két jedi lovag egyébként Nagy-Britannia első Jedi egyházának alapítói. Gyülekezetüknek vagy 30 tagja van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását