2024. július 18. - Frigyes

Támadnak a majmok

Alig néhány héttel az után, hogy az indiai Új-Delhi alpolgármestere életét vesztette a házába tolakodott majmok elkergetése közben, újabb támadások történtek India fővárosában. - jelentette az AFP francia hírügynökség kedden.
2007. november 13. kedd 14:51 - Hírextra
Egy nő súlyos, 25 ember pedig könnyebb sérüléseket szenvedett garázdálkodó majmoktól az indiai fővárosban. A rendőrség 4-5 példányt "gyanúsít" a támadásokkal, de még nem tudták elfogni az állatokat.

A hatóságok évi 253 ezer dollárt, közel 44 millió forintot költenek az állatok befogására, de a Delhiben élő, 10-20 ezresre becsült majompopuláció csökkentéséhez ez nem elég. A rendőrség megpróbálta nagyobb testű, idomított majmokkal elijeszteni a kisebb testű makákókat, de az állatoknak nincs hová menniük a környezetpusztítás miatt.

Az állatvédők nem támogatják a majmok kitelepítését, mert szerintük a városhoz szokott egyedek később bántalmazzák a szabadban felnőtt társaikat. Az állatok elpusztítása sem lehetséges, mert az indiai hitvilág szent állatként, az erő szimbólumaként tekint a majomra.

A problémára nemrég Új-Delhi polgármester-helyettesének tragédiája hívta fel a figyelmet. Az 52 éves Szavinder Szingh Badzsva betolakodó majmokat próbált elkergetni, és közben lezuhant az erkélyről. Fejsérülésébe a kórházban belehalt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását