2024. április 19. - Emma

Készítsünk koktélt otthon

Hamarosan itt a nyár, és a nagy melegben növekszik folyadékigényünk. A folyadékpótlásnak minden évszakban fontos szerepe van, de a nyári időszakban szomjazunk a legtöbbet. Akár vendégeket várunk, akár mi magunk akarjuk frissítő nedűvel kényeztetni magunka
2008. május 14. szerda 06:57 - Hírextra
Epres, epres-banános, illetve epres-ananászos italokat varázsolhatunk a koktélos pohárba, amiket roppant egyszerűen, elkészíthető díszekkel dekorálhatunk magunk vagy barátaink örömére is. Ezek az italkülönlegességek nemcsak nagyon finomak, de hihetetlenül rövid idő, konkrétan 1-2 perc alatt elkészülnek – osztja meg velünk tapasztalatait Koroknai Klára, mixer.

- Ha van otthon néhány alapanyag, akkor igazából bármilyen koktélt elkészíthetünk. Amennyiben alkohol tartalmút innánk, akkor szerezzünk be egy jó minőségű alapszeszt: a legkedveltebb a fehér rum, valamint a vodka. Legyen otthon természetesen jég, és a dekorációhoz néhány gyümölcs. Mostanában egyre többen választják az epres daiquirit, melyhez fehér rum, eper és egy kis cukorszirup kell. De ezt bármilyen gyümölcsből (alma, málna, körte, sárgadinnye) elkészíthető.

Persze a napozás közben nem igen ajánlott az alkohol, így készíthetünk jeges teát, amiből a gyümölcsök és teafüvek sokféleségéből adódóan számtalan variáció létezik.

- Ez még egyszerűbb, mint gondolnánk. A dolgunk mindössze annyi, hogy megfőzzük az általunk kiválasztott teát, azt lehűtjük, kiöntjük poharakba, teszünk hozzá bőségesen jeget, majd beleteszünk jó néhány gyümölcsöt, amit összekeverve, (esetleg megnyomkodva) vagy anélkül is fogyasztható. Dekorációnak tehetünk bele egy-egy citrom vagy lime karikát, esetleg menta- illetve citromfű levelet. Utóbbiak még hűsítőbb érzést vált ki.

A mixer szerint, aki nem fogyaszt cukrot, a koktélba sem kell feltétlenül keverni. Lehet helyettesíteni édesítővel, de egész egyszerűen el is hagyható.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását