2024. április 27. - Zita

Képzőművészeti alkotásokkal gazdagodik az egyetem

Három képzőművészeti alkotással gazdagodik a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem: a művek megalkotására összesen több mint 30 millió forint értékben hirdetett pályázatot az egyetem és a Strabag Oktatási PPP Kft. megbízásából a Kortárs Művészeti Zsűri.
2008. május 14. szerda 15:12 - Hírextra

Simongáti Eszter, a bíráló grémium titkára az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a soproni campus közelmúltban magántőke bevonásával - úgynevezett PPP-konstrukcióban - megvalósult beruházásaihoz kapcsolódva hirdették meg a pályázatokat az alkotások elkészítésére.

Tájékoztatása szerint az egyik pályázat kültéri plasztika megalkotására hívja fel a művészek figyelmét. A leendő képzőművészeti alkotást az Erzsébet-kerti új egyetemi épület előtti ligetben szeretnék elhelyezni. A műalkotás létrehozásához nettó 13 millió 420 ezer forint áll rendelkezésre. A pályázatokat június 5-ig nyújthatják be az érdeklődők, az eredményt várhatóan júniusban hirdetik ki.

Az alkotás az elmúlt év végén átadott egyetemi épület környezetét fogja szépíteni. Az új létesítményben az erdőmérnöki kar hallgatóit oktatják - mondta el Hargitai Gábor, a felsőoktatási intézmény pr-munkatársa az MTI-nek.

Plótár Fatime, a Kortárs Művészeti Zsűri pályázati koordinátora a másik két kiírásról elmondta, hogy az egyik tárgya egy plasztika megalkotása a közgazdaságtudományi karnak helyet adó épület belső udvara számára. Az alkotás létrehozására és elhelyezésére legfeljebb nettó 10 millió 500 ezer forint fordítható. A beadási határidő június 12., a pályázat eredményét várhatóan júliusban hirdetik ki.

A harmadik kiírás dombormű vagy plasztika megalkotását várja a pályázóktól. Ugyancsak a közgazdaságtudományi kar épületéhez tartozó aula esztétikai színvonalát emeli majd az alkotás, amelynek létrehozására és elhelyezésére a maximális nettó összeg 8 millió forint. A pályaműveket június 19-ig lehet beadni.

A Magyar Universitas Program felsőoktatási beruházásainál - a szaktárca kezdeményezésére - a felsőoktatási intézmények és a beruházók a közöttük létrejött szerződésekben vállalták, hogy a magántőke segítségével elindított fejlesztések összértékének 1 százalékát - vagyis 2005 és 2008 között összesen csaknem 1,75 milliárd forintot - a létesítmények részét képező új, kortárs képző- és iparművészeti alkotások létrehozására fordítják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását