2024. május 27. - Hella

Fidesz: családok ezrei mennek csődbe, ha drágul a gáz

A Fidesz szerint családok százezreit fogja padlóra küldeni, ha 2010 elején a kormány brutális módon megemeli a gáz árát; az ellenzéki párt felszólítja a kabinetet, ne romboljon tovább, ne az emberekkel fizettesse meg az elrontott politikája árát.
2009. október 27. kedd 17:45 - HírExtra
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra reagálva mondta ezt, hogy a Világgazdaság birtokba került, szakmai körökben készült elemzés azt állítja: januárban a piaci okok által diktáltnál sokkal nagyobb gázáremelésre lesz szükség amiatt, hogy októberben indokolatlanul nagy, átlagosan tízszázalékos volt a csökkentés.

A fideszes politikus emlékeztetett: 2002 óta, amikor elhangzott, hogy nem lesz gázáremelés, 11 alkalommal emelték a szocialista-szabad demokrata kormányok különböző összetételben a gáz árát. Ezzel párhuzamosan pedig a költségvetésben folyamatosan csökkentették a fűtéstámogatás összegét. A jelenlegi előterjesztés szerint a jövő évi büdzsében 55 milliárd forinttal lesz kevesebb pénz a fűtéstámogatásra, mint idén - tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a gázáremelés soha nem egy automatizmus, "igenis meg lehet úszni". Példaként említette a közpénzeknek az "eltulajdonítása, ellopása" helyett a fűtéstámogatásra történő átcsoportosítását.

Közölte: határozottan arra szólítják fel a kormányt, hogy ne legyen újabb nagymértékű gázáremelés, mert az magyar családok százezreit küldené padlóra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását