2024. április 19. - Emma

Arrivederci Botticelli!

Éjfélig tartó mulatsággal ünnepli a Múzeumok Világnapját, és egyben búcsúztatja „A Mediciek fénykora – élet és művészet a reneszánsz Firenzében” című, másnap záró nagyszabású tárlatát a Szépművészeti Múzeum szombaton. A kiállítás finiss
2008. május 14. szerda 14:04 - Hírextra
Az este 6 órakor kezdődő zenés-táncos kultúrtörténeti kavalkádban megidézzük az európai reneszánsz életörömét, a Mediciek firenzei udvarát és Itália ízeit, de megismerhetik az érdeklődők a világ egzotikus tájain élő népek kultúrájának „újjászületését” is.

A Medici-búcsúztató mulatság megrendezésével csatlakozik a Szépművészeti Múzeum, immáron harmadik alkalommal, a Múzeumi Világnap kapcsán meghirdetett nemzetközi rendezvénysorozathoz. A francia múzeumok által kezdeményezett múzeumi ünnepen a közgyűjtemények világszerte egész éjszaka állandó és időszaki kiállításaik nyitva tartásával és különleges programokkal várják a látogatókat.

A Szépművészeti Múzeum este fél héttől a Mátyás király a csillagok között című zenés mesejátékkal várja a gyermekekkel érkező családokat. Nyolctól az Arbeau Historikus Táncegyüttes előadásában reneszánsz táncbemutató és divattörténeti előadás szórakoztatja a résztvevőket, amelyet az éjszakába nyúlóan reneszánsz táncház követ a közönség részvételével.

A kalandot keresők játékos nyomozás során, a múzeum állandó gyűjteményében, mágia és rejtélyek övezte úton barangolva lelhetnek rá az újjászületés titkára.

Akiket a reneszánsz különleges vetülete, a világ egzotikus tájain élő népek kultúrájának „újjászületése” átfogóbban érdekel, hét órától három előadást is meghallgathat a perzsiai és közép-ázsiai, az etióp és a maja kultúra reneszánszáról az Agra Klub szervezésében.

A programok mellett este kilencig folyamatosan kézműves-foglakozások (kerámiázás, ékszerkészítés, bőrözés, öltöztetős játékok) várják az érdeklődőket a múzeum Barokk Csarnokában. Az állandó gyűjteményekben, egyedi, az estéhez kapcsolódó témában lesznek tárlatvezetések este héttől éjfélig.

Természetesen a kulináris élvezetek sem maradhatnak ki az este kínálatából: a napsütötte Itália ízeit kínálja aznap este a múzeum Buday Péter mesterszakács jóvoltából.
Forrás: szepmuveszeti.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását