2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tony Blair nem hord magánál óvszert

Blairék legkisebb gyermeke annak köszönheti megszületését, hogy édesanyja szégyellt fogamzásgátló eszközöket magával vinni a miniszterelnöki házaspár által az uralkodónál tett szokásos éves látogatásra, ráadásul a zordon balmorali királyi kastély hálószob
2008. május 13. kedd 07:05 - Hírextra
Mindez abból az igen részletes, néhány nap múlva megjelenő önéletrajzi kötetből derül ki, amelyet Tony Blair volt brit kormányfő felesége, Cherie írt a Downing Street-i miniszterelnöki rezidencián eltöltött évtizedről.

A magánéleti és politikai intimitásokban bővelkedő, feszült érdeklődéssel várt, Speaking for Myself - körülbelül: A magam nevében szólva - című 400 oldalas könyvből előzetesen a The Times és a The Sun kezdett sorozatban részleteket közölni.

A hétfőn nyilvánosságra hozott fejezetben Cherie Blair felfedi: az 1999-ben esedékes balmorali hétvégére azért nem vitt fogamzásgátló szereket, mert az előző évi vizit során - amely az első volt Tony Blair választási győzelme után - a vendégszobában hagyott csomagját, köztük személyes piperetáskájának teljes tartalmát az udvarias udvaroncok kipakolták.

Ezt ő mélységesen kínosnak találta, és a következő évben kihagyta a születésszabályozási eszközöket a poggyászból. Mindemellett rendkívül hideg is volt a kastélyban, ami indokolta a szoros ágybeli együttlétet...

Cherie ekkor 45 éves volt, és a házaspárnak volt már három kamasz gyermeke. Blairné leírja: nem egészen három héttel az 1999. szeptember 4-5-ei balmorali hétvége után figyelt fel terhessége első, árulkodó jelére, de először arra gondolt, hogy kora miatt késik havi ciklusa.

A gyanútól azonban csak nem tudott megszabadulni. Joggal: az első, otthoni terhességi teszt eredménye pozitív lett - majd a másodiké is. Amikor a hírrel felhívta a Munkáspárt éves kongresszusára készülő férjét, a tömör válasz úgy hangzott: "Te jó Isten".

Cherie Blair szemérmességének és a balmorali kastély zordonságának gyümölcse, a most nyolcéves Leo Blair 2000. május 20-án jött a világra. Tony Blair ezzel sajátos miniszterelnöki rekordot döntött: ő volt az első brit kormányfő, akinek hivatali idejében gyermeke született.
Cherie részletesen leír egy tragikus epizódot is, felfedve, hogy a miniszterelnöki feleség legintimebb magánéleti ügyeinek milyen kegyetlen politikai vonatkozásai lehetnek. Két évvel Leo születése után, 2002-ben - 47 évesen - ismét teherbe esett, ám egy ultrahangos vizsgálaton kiderült, hogy a magzat elhalt, és sürgősségi műtétre van szükség.

A házaspár éppen Franciaországi nyaralásra készült, amit előzőleg be is jelentettek, ám az utazást természetesen el kellett halasztani. Cherie még a műtőasztalon feküdt, amikor Tony Blair és nagyhatalmú sajtómindenese, Alastair Campbell már a médiaközleményt fogalmazta a sajnálatos fejleményről. Meg kellett ugyanis indokolni, hogy Blairék miért nem mennek Franciaországba, akkoriban ugyanis már "szó volt arról, hogy katonákat küldünk Irakba", és az utazás magyarázat nélküli elmaradása esetleg küszöbön álló invázióról szóló találgatásokat indíthatott volna el...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását