2024. április 29. - Péter

Magyarország is szembenéz a globális kihívásokkal

“Már hosszú ideje tudatában vagyunk a rendelkezésre álló nyersanyagok lassú kimerülése által támasztott kihívásnak. A környezeti kihívások, mint például a globális felmelegedés támasztotta új feltételek megjelenése még tovább szűkítik a lehetséges,
2008. május 13. kedd 11:20 - Hírextra
A képviselő asszony a klímaváltozás és a társadalmi változások összefonódását tekinti a legmarkánsabb jelenségnek: a következő ötven évben a világ népességének szerkezete alapjaiban változik meg.

A világ országainak demokratikus államformákká alakulása következtében - az elmúlt húsz évben soha nem látott ütemben - hatalmas méretű és lakosságú államok kapcsolódtak be a gazdasági versenybe; joggal feltételezhetjük tehát, hogy ugyanilyen tempóban válnak majd energiafogyasztóvá is. Az EU 492 millió és az USA 300 millió lakossága mellé még csak most csatlakozik be az ázsiai nagyállamok több milliárd új energiafogyasztója.

“Technológiai fejlődésünk, a motorizáció paradigmaváltást hoz létre az energiafelhasználásban : az energia, az áram mint létalap jelenik meg" - mondta Herczog.

“A digitális forradalom gazdasági hatásai szerteágazóak. A tudásalapú társadalom és gazdaság digitális alapokon nyugszik: a párbeszéd, a szabad tőke- és szolgáltatásmozgáson. Az információs és kommunikációs technológia fejlődésének világformáló ereje már pár év alatt szembetűnően alakítja át a világ gazdaságát: a globalizáció és az erőforrás-kihelyezés internet nélkül nem lehetne sikeres.

A digitális forradalom az energiahasználatban is paradigmaváltást hozott - pár évtizeddel ezelőtt ideig-óráig meglehettünk például világítás nélkül, ma viszont egy áramkimaradás a gazdaság azonnali összeomlását eredményezné."
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását