2024. április 20. - Tivadar

Rockvurstli

Ezerkétszáz watton dübörög fel a Led Zeppelin klasszikusa, a Whole Lotta Love, amikor beindul tekervényes ösvényén egy fehér-ezüst színű hullámvasút. Amikor pedig Robert Plant felsikolt: "Woman. You Need Looooove", együtt sikoltanak vele az utasok is, mer
2008. május 12. hétfő 10:31 - Hírextra
Tíz év óta ez az első újonnan nyílt tematikus szórakoztató park az Egyesült Államokban, amely ezúttal nem filmek, nem tündérmesék vagy vízi show köré épül. Mozgatója a rock and roll, Amerika egyik legnépszerűbb találmánya.

A 400 millió dollárba került park eddig még a "beállásnál" tart, áprilisi megnyitóját stílszerűen "hangpróbának" (sound check) nevezték. Az igazi nyitányt június 2-3-ra tervezik, az Eagles és a Moody Blues koncertjeivel. Akárcsak a Led Zeppelin, ez a két klasszikus banda is nevet adott egy-egy attrakciónak a 22 hektáros parkban, amelynek közepén egy tó áll, benne egy 21 méter magas Les Paul gitárral.

Az Eagles Life In The Fast Lane című dalára a látogatók átszáguldanak egy elhagyott fűrészmalmon, míg a Moody Blues Nights In White Satinjére villódzó pszichedelikus fények és képek válnak ki a sötétből. Látható itt egy Szabadságszobor-másolat napszemüvegben, kezében fáklya helyett egy Zippo öngyújtó, talapzatára pedig Neil Young híres dalának címét vésték: "Keep On Rockin, In the Free World". A dal mellesleg 1989-ben született és figyelmeztette a Vasfüggöny mögötti népeket: ne legyenek illuzióik a "szabad világgal" szemben. Ugyancsak az eredeti értelemtől kissé eltér, hogy az egyik étkezdét Alice,s Restaurantnak nevezték el Arlo Guthrie 60-as évekbeli dala és kommunája nyomán.

Külön területet kapott a parkban az 1960-as évek "brit inváziója", amikor a Beatles nyomán szigetországi bandák egész sora jelent meg és aratott sikert az Egyesült Államokban. Itt látható lesz az a színes busz, amelyet a Beatles Magical Mystery Tourjában használtak. A további terek között találjuk a Cool Countryt, a Bruce Springsteen nagy slágerére utaló Born In The U.S.A.-t, és lesz egy Rock and Roll mennyország is, amelyben 350 elhunyt zenészről emlékeznek meg.
A park gazdája a Hard Rock-hálózat, amely világszerte működő kávéházairól híresült el. "A zene egyike azoknak a dolgoknak, amelyek összekötnek minket. Hallunk egy dalt és azonnal eszünkbe jut egy emlék, egy érzelmi élmény. Ezt próbáljuk ott megteremteni" - mondta Steven Goodwin, a park igazgatója.

A dél-kaliforniai Hard Rock vidámpark évi 3 millió látogatóra számít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását