2024. május 4. - Mónika, Flórián

Pontyfogási tilalom a Balatonon

Általános halfogási tilalom nem, de pontyfogási tilalom már lesz a Balatonon - tájékoztatta Kiss György Károly, a Balatoni Halászati Zrt. elnök-cégvezetője kedden az MTI-t.
2008. február 19. kedd 17:34 - Hírextra
A halhiány miatt sokan szorgalmazták a több éve megszüntetett általános halfogási tilalom újbóli bevezetését a Balatonon a halak fő szaporodási időszakára, április 20-a és május 20-a között. Az ezzel kapcsolatos híresztelésekre reagálva közölte Kiss György Károly, hogy az általános tilalmat ebben az évben sem állítják vissza.

A pontyfogási tilalom feloldását korábban a horgászok kérésére kezdeményezte a halászat arra hivatkozva, hogy ez a halfaj nemigen szaporodik a Balatonban, ezért nincs szükség a szaporulata védelmére. Idén az indoklás szerint azért nem szorgalmazták újra a ponty május 2. és június 15. közé eső fogási tilalmának feloldását, mert a halászat tavasszal teljesíti egy tavalyi haltelepítési kötelezettségét, 50 tonnányi pontyot szállítva a Balatonba, és szeretné elérni, hogy nagyobb halzsákmányhoz jussanak a nyári szezonban érkező horgászok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását