2024. április 30. - Katalin, Kitti

Dúl a vírus, de kevesen mennek orvoshoz

Április második hetében kevés beteg jelentkezett influenzaszerű megbetegedésekkel orvosnál - tette közzé honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁTNSZ).
2010. április 26. hétfő 14:43 - HírExtra
A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az április 12-18. közötti héten az országban körülbelül 3.400-an fordultak orvoshoz influenzás panaszokkal. Az orvost felkeresők egyötöde gyermek (19,2 százalék), a betegek 24,8 százaléka 15-24 éves fiatal, 22,7 százalékuk pedig 25-34 éves volt. A 35-59 évesek aránya 24,7 százalék, míg a 60 éven felülieké 8,6 százalék.

A közlés szerint az említett héten influenza és influenzaszerű megbetegedés miatt tizenhárom ember került kórházba, ötüknél gépi lélegeztetésre is szükség volt, s egy 59 éves nő halála hozható összefüggésbe az influenza A(H1N1) vírusfertőzéssel. Ezzel 134-re nőtt az új vírussal összefüggő magyarországi halálesetek száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását