2024. április 26. - Ervin

Fociügyész Lengyelországban

Egy "futballügyész" felel a jövőben a rendért a lengyel labdarúgásban. A helyi szövetség (PZPN) úgy döntött, hogy egy jogban jártas szakembert bíz meg a sportágban jelenlévő korrupció, idegengyűlölet és huliganizmus eredményes leküzdésével.
2008. május 12. hétfő 15:12 - Hírextra
A PZPN közgyűlésén a küldöttek elutasították azt a javaslatot, hogy a korábbi visszaélések elkövetői kapjanak amnesztiát. Ez azt jelenti többek között, hogy a 2005-ben kirobbant korrupciós botrányban érintett klubokat a következő szezon után is kizárással büntethetik, ha addigra sikerül bebizonyítani bűnösségüket.

A három éve tartó nyomozás során eddig 117 személyt - klubvezetőket, edzőket, játékosokat, játékvezetőket - vettek őrizetbe és 29 csapat (köztük több élvonalbeli) ellen folyik vizsgálat a végeredmények manipulálásának vádjával.

Michal Listkiewicz, a PZPN elnöke áprilisban bejelentette lemondását, mivel nem tudta teljesíteni, amit vállalt: nem tett rendet a lengyel futballban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását