2024. április 26. - Ervin

Az egész világon elérhető lesz az internetes közvetítés

A YouTube a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) kötött megállapodása értelmében lefedi a világ még fehéren maradt foltjait a pekingi olimpia eseményeinek internetes közvetítésében - jelentette be hétfőn a kínai fővárosban a NOB egyik tisztségviselője.
2008. augusztus 4. hétfő 18:17 - Hírextra

A internetes videomegosztó portál napi frissítéssel tesz elérhetővé olimpiai híreket, összefoglalókat és az eseményekről készült felvételeket a világ 77 olyan térségében - főleg Afrikában, Ázsiában és a Közel-Keleten - ahol a NOB még nem adta el az olimpiai digitális közvetítés jogait egyetlen szolgáltatónak sem, vagy nem kizárólagos jogot értékesített. A NOB az ügylet pénzügyi részleteit nem hozta nyilvánosságra.


"Az olimpiák történetében most először lesz teljesen lefedve a világ az internetes on-line közvetítés szempontjából. Ezenkívül a NOB-nak most lesz először saját műsorszóró csatornája és tartalomkészítő infrastruktúrája" - mondta Timo Lumme, a szervezet televíziós és marketingszolgáltatásainak igazgatója.


Azokat a YouTube-nézőket, akik nem a szóban forgó 77 térség valamelyikében interneteznek, műszakilag kizárják az olimpiai hírek nézésének lehetőségéből.
A NOB a négy évvel ezelőtti athéni olimpia idején még csak a világ néhány térségében tette lehetővé a sportesemények internetes nézését, a 2006-os torinói téli játékok idején pedig 23 térségben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását