2024. május 5. - Györgyi

Dárdai büszke arra, hogy ismét behívót kapott a válogatottba

Dárdai Pál büszke arra, hogy ismét behívót kapott a magyar labdarúgó-válogatottba. A berlini Herthában több, mint tizenegy esztendeje játszó magyar középpályás elmondta: rendkívül örül annak, hogy másfél év után ismét magára öltheti a nemzeti válogatott m
2008. május 12. hétfő 19:22 - Hírextra
A Hertha-közönség egyik kedvence utalt arra: tudatában van annak, hogy a mostani meghívó csupán két mérkőzésre, a görögök elleni, május 24-i és a horvátokkal vívandó, május 31-i barátságos találkozóra szól, mégis bízik abban, hogy képes ismét hosszabb távra megvetni a lábát a válogatottban.

Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy mindehhez megfelelő erőnléttel és elszántsággal rendelkezik, s hosszabb, több hétig tartó bokasérüléséből teljesen felépülve, jó formában van.

Dárdai elmondta, hogy egy kéthetes rendkívüli edzői tanfolyamot halasztott el, amikor megkapta az értesítést arról, hogy ismét kerettag lett. A tanfolyamra egyébként a Hertha beleegyezésével, illetve támogatásával jelentkezett, már a játékos-pályafutása befejezése utáni időszakra gondolva. A magyar labdarúgó megerősítette, hogy az aktív játék után a későbbiekben edző akar lenni, egyelőre azonban még a pályán kíván bizonyítani. A 32 éves középpályás most mindenek előtt a jelenben és a közeli jövőben gondolkodik, így abban, hogy a berlini együtteshez a tavaly ősszel aláírt kettő plusz egy éves szerződés köti. S nem utolsósorban az állandó magyar válogatottságban reménykedik, ami miatt cseppet sem bánja, hogy az edzői tanfolyamot halasztania kellett.

A Hertha egyébként a kilencedik helyen áll az utolsó forduló előtt a Bundesliga első osztályában, s Dárdai szerint a Bayern München elleni, szombati találkozót követően is megőrzik ezt a helyezést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását