2024. április 29. - Péter

16 között a két magyar

A háromból két magyar - Boczkó Gábor és Imre Géza - bejutott a legjobb 16 közé a pekingi olimpia férfi párbajtőr versenyében. A tavalyi világbajnok Kulcsár Krisztián viszont az első asszójában vereséget szenvedett, így kiesett.
2008. augusztus 10. vasárnap 08:06 - Hírextra
Boczkó nehezen győzött Alfredo Rota ellen, végig egy-két tusnyi volt a különbség, többnyire az olasz javára. Aztán a magyar vívó felzárkózott (8-8), majd együttes találatok és 10-10-es eredmény után következett a ráadás. Ebben a sorsolás folytán Rota volt a kedvezményezett. Boczkó támadólag lépett föl, elkezdte leszorítani ellenfelét, és mivel ez sikerült is neki - az olasz hátrafelé lelépett az engedélyezett felületről -, Boczkó javára - némi videoelemzést követően - technikai tust ítéltek.

Imre ugyancsak egy tussal verte a dél-koreai Kim Szeung Gut, pedig a harmadik szakasz közepén úgy tűnt, a végén már nem kell izgulni. Az első két periódus kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét vívó vezetett egy-egy találattal, aztán a második pihenő után Imre meglépett (13-9). A koreai azonban nem adta fel, 14-14-nél egyenlített. Következett egy együttes találat, de mivel még volt vívóidő, ezt nem vették figyelembe, a következő akciónál viszont csak egy lámpa villant fel, és ennek Imre örülhetett.

Kulcsár viszont nem találta Jin Lien-csi (Yin Lianchi) vívásának ellenszerét. A kínai nagyon türelmes volt, gyakorlatilag végig vezetett, így a hátrányban lévő Kulcsárnak kellett kezdeményeznie, ami egyáltalán nem feküdt neki. Egyre jobban elhúzott Jin, a második pihenőnél már 11-5-re vezetett. Innen pedig nem volt visszaút a szentpétervári világbajnok számára.

"Őszintén megmondom, nem erre számítottam. Nagyon jól vívott a kínai fiú. El is bizonytalanított. A második három perc végéig bíztam igazán abban, hogy megfordíthatom az állást" - nyilatkozott az MTI-nek Kulcsár.

Eredmények:
a 32 között:
Boczkó Gábor-Alfredo Rota (olasz) 11-10
Imre Géza-Kim Szeung Gu (dél-koreai) 15-14
Jin Lien-csi (Yin Lianchi, kínai)-Kulcsár Krisztián 15-9
A következő körben Boczkó a ranglistamásodik venezuelai Silvio Fernandezzel, Imre pedig az olasz Diego Confalonierivel vív egyformán 8 órakor.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását