2024. április 27. - Zita

Asztalitenisz világselejtező: Az egyik szem sír, a másik nevet

A magyar férfi és női asztalitenisz-válogatott kapitánya is azt mondta: az egyik szeme sír, a másik pedig nevet a Körcsarnokban vasárnap befejeződött olimpiai világselejtező után, amelyről összesen három hazai játékos csatlakozott a már korábban pekingi k
2008. május 12. hétfő 16:00 - Hírextra
A nők közül Póta Georgina és Lovas Petra is teljesítette a minimális elvárást, előbbi negyedik, utóbbi pedig 12. helyével szerzett egyéni indulási jogot, bár ehhez - amint az utóbb kiderült - már az is elég volt, hogy kiemeltként mindkettő egyből a 16-os főtáblára kapott besorolást, a budapesti tornáról ugyanis 17-en jutottak kvótához. Amiben azonban nagyon reménykedett a szakvezetés, a csapat kvalifikációja, az nem sikerült, így Téglás Péter szövetségi kapitány nem lehet maradéktalanul elégedett.

"Azt előzetesen is tudtuk, hogy ehhez bravúr kell, de azok után, hogy Póta nagyon közel, két pontra volt a döntőbe jutástól, már kissé fájó, hogy végül nem sikerült" - fogalmazott az MTI érdeklődésére a szakember, majd hozzátette: elég furcsa, hogy Európa-bajnok, világbajnoki ötödik együttese nem szerepelhet a játékokon, miközben hét gárda is ott lesz a kontinensről. "Ráadásul ezek közül ötben is játszik honosított ázsiai játékos, van, ahol kettő is, csak a horvátok szerepelnek - hozzánk hasonlóan - tiszta hazai asztaliteniszezőkből álló válogatottal."

A csapat tehát nem léphet asztalhoz az olimpián, egyéniben pedig nagyon nehéz dolguk lesz Tóthéknak. "Én már azt is bravúrnak tartanám, ha valamelyikük bejutna a 16 közé" - mondta Téglás. A magyarok jövő héten Japánba utaznak egy Pro Tour-versenyre, majd a tervek szerint itthoni és olaszországi edzőtábor következik, bár a pontos, Pekingig tartó program még nem rajzolódott ki. A három férfi induló közül a 10. helyen végzett Jakab Jánosnak sikerült kvótát szereznie a Körcsarnokban, Pázsy Ferenc és Zwickl Dániel elbukott, bár Harczi Zsolt szövetségi kapitány szerint ők is megérdemelték volna a sikert.

"Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy Jánosnak kijött a lépés, én régóta mondogatom neki, hogy sokkal jobb játékos már annál, mint amit a világranglistás helyezése (jelenleg 118. - a szerk.) mutat. Ezt nem mindig hiszi el, de tény, hogy most fantasztikusan szerepelt, ebben megítélésem szerint a megszokott környezetnek és a közönség buzdításának is óriási szerepe volt. A szövetség részben azért is vállalta el ennek a tornának a megrendezését, hogy megvalósuljon a három és fél éve kitűzött fő cél, a férfi olimpiai kvóta megszerzése, s végül is bejött a terv" - magyarázta a tréner. "A másik két játékossal kapcsolatban ugyanakkor fáj a szívem, mert nekik is reális sanszuk volt az indulási jog kiharcolására, jól is játszottak, de sajnos nekik nem sikerült az, ami Jakabnak."

A Lombard-BVSC 21 éves asztaliteniszezője egyébként 1996 óta az első magyar férfi asztaliteniszező, aki részt vehet az olimpián.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását