2024. április 26. - Ervin

Ronaldinho a Milannál

Elvi megállapodásra jutott az FC Barcelona és az AC Milan, aminek értelmében az olasz focicsapathoz igazolhat Ronaldinho.
2008. július 16. szerda 08:03 - Hírextra
Az AC Milan internetes oldalán kedd este megjelent közlemény szerint a brazil labdarúgó már szerdán Milánóba utazik orvosi vizsgálatra, majd aláírja a szerződést, amely három évre - 2011. június 30-ig - az olasz csapathoz köti.

A spanyolok két ajánlatot is kaptak. Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester City 32 millió eurót kínált a világklasszis brazil futballistáért. Az olaszok első ajánlata mindössze 15 millió euró volt, de maga Ronaldinho az olasz csapatot favorizálta. A hosszas tárgyalások eredményeként a Milan végül 25 millió eurót fizet: 21 millió fix, 4 millió pedig eredményfüggő.

Ronaldinho eladása azután került szóba Barcelonában, hogy a 28 éves aranylabdás elég gyenge idényt hagyott maga mögött: a májusban zárult spanyol szezonban mindössze 13 bajnoki meccsen volt kezdő, sérülés, illetve fizikális problémák miatt nagyon sok összecsapáson nem jutott szóhoz. Legutóbb március 9-én játszott tétmérkőzést, a brazil válogatottban pedig tavaly november óta nem szerepelt.

A brazil labdarúgó, aki két ragyogó szezont (2004-2005, 2005-2006) tudhatott magának a Barcelonánál, összesen öt szezonban kétszázszor lépett pályára, és 91 gólt szerzett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását