2024. április 27. - Zita

Rendben vannak a strandok

Megfelelő a strandok vízminősége az ÁNTSZ vizsgálata szerint, ez derül ki a kormány számára készített tájékoztatóból - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnap az MTI-vel. Csökkent a járványveszély is.
2008. május 11. vasárnap 17:20 - Hírextra
Tájékoztatása szerint Székely Tamás egészségügyi miniszter beszámolójából az is kiderül, hogy a vízforgató berendezések elterjedésének köszönhetően az utóbbi időben jelentősen csökkent a fertőzések és járványok veszélye is a strandokon.

Hozzátette, az ÁNTSZ beszámolója szerint Magyarországon 2.493 medence van a strandokon országszerte, ebből 1.818-ban már működik a víztisztító, 48 medence esetében pedig folyamatban van a berendezés felszerelése. A víztisztító beszerelése alól csak az az 546 medence mentesült, ahol gyógyvizet vagy termálvizet használnak - jegyezte meg.

Daróczi Dávid összegzése szerint összesen 81 medencét kell még átalakítani a következő időszakban. A vízforgatókra - mint mondta - a járványok megelőzése miatt van szükség, a berendezések ugyanis rövid időn belül elpusztítják a kórokozókat.

Kitért arra, a május elsejei nyitás előtt az ÁNTSZ ellenőrei közegészségügyi szempontból is megvizsgálták a strandokat. Ennek során vizsgálták a medencék, a zuhanyzók és a mellékhelyiségek állapotát, illetve azt is ellenőrizték, hogy megfelelően vannak-e kialakítva az elsősegélynyújtó helyek. A szakemberek az ellenőrzések során kirívó hibát nem találtak - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását