2024. május 2. - Zsigmond

Papír van róla: idegesítőek az angolok

Anglia idegesítő és zárkózott ország, amely tele van túlsúlyos, dőzsölő, realityshow-függő emberekkel - figyelmezteti egy új útikönyv a szigetországba látogató turistákat. Viszont szeretik az állatokat és a teát - ez is valami.
2008. május 10. szombat 07:37 - Hírextra
A Rough Guide of England új kiadása azonban összességében nem fest ennyire sötét képet az angolokról: úgy is jellemzi őket, mint állatszerető, teaivó, jótékonykodó nemzetet, akik semmit sem szeretnek jobban, mint a rendezett sorbanállást. Jellemző rájuk, hogy mindenről van véleményük, különösen a politikában, de valósággal falják a hírességekről szóló pletykákat.

Úgy tűnik, végleg eltűnt az előkelő ország képe, amelyben az angolok udvariasan megemelik keménykalapjukat, áttapogatóznak a londoni ködön, és kedvesebbek háziállataikhoz, mint a gyermekeikhez.

A szerzők bevallják, zavarba ejtik őket az angolok, és azt a következtetést vonják le, hogy az útikönyvsorozat által felölelt 200 ország közül nincsen még egy, amely "annyira elbűvölő, szép és kulturálisan sokszínű, ugyanakkor olyan befeléforduló, öntelt és irritáló lenne, mint Anglia."

Hangsúlyozzák, hogy az angolok büszkék sokszínű kultúrájukra, és egy dolog egyesíti őket: a humorérzékük. Közben állandó ellentmondások között élnek: egy olyan országban, amely nagyra van hazafiságával, skót a miniszterelnök (Gordon Brown), olasz a nemzeti futballválogatott szövetségi kapitánya (Fabio Capello), a királynő férje, Fülöp herceg pedig görög...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását