2024. április 29. - Péter

Virág és Kliment is középágon van

A 60 kg-os Kliment Lászó és a 96 kg-ban szereplő Virág Lajos is átlagos nehézségűnek nevezhető ágra került a kötöttfogású birkózók első olimpiai kvalifikációs selejtezőjén, Rómában.
2008. május 9. péntek 20:09 - Hírextra
A pénteki sorsoláson 28 versenyző volt érdekelt a 60 kilósok között, s közülük a 2005-ös világbajnokság magyar ötödikje az örmény Hoszrov Melikjant kapta ellenfélül, akivel a legjobb 16 közé jutásért kell megmérkőznie. Amennyiben a könnyűnek semmiképpen sem nevezhető riválist legyőzi, a lett Andrejs Zjatkovs, vagy a német Heinz Marnette következik a számára.

Virág Lajos a katari Rahman Idres Fazalt kapta első ellenfélül a 32 birkózót számláló mezőnyből. A három évvel ezelőtti vb ezüstérmesének ezt követően, a nyolcaddöntőben a török Mehmet Özal, vagy a kirgíz Azamat Erkimabajev lehet a riválisa.

"Mindkét fiú esetében közepes sorsolásról beszélhetünk. Kliment Lacinak ugyan rögtön az első meccse nehéznek tűnik, ám ha az sikerül a következő körben könnyebb dolga lehet. Azért az ágán vannak még kemény ellenfelek, igaz a felső ágra is jutott néhány erős rivális. Virág Lajosnak a második meccse egy nagyon jó török fiú ellen lehet, de nála is igaz, hogy a tábla másik felén is akad remek birkózó szép számmal" - értékelte a sorsolást Struhács György szövetségi kapitány. - "Mindenesetre eleve tudtuk, hogy a sikerhez jó birkózókat is kell győzniük a fiúknak, ez nem meglepetés."

A római tornán az olimpiai kvótához kategóriánként a legjobb négy jut be, azaz a két döntős, illetve a két vigaszág győztesei.

Pénteken a torna harmadik magyarja, Módos Péter (55 kg) nem járt sikerrel, első meccsén kikapott és kiesett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását