2024. március 29. - Auguszta

Hat be nem jelentett tüntetőt állítottak elő

Hat embert állított elő a rendőrség pénteken Budapesten, mert be nem jelentett demonstrációt tartottak a Belvárosban. Az MTI úgy tudja, hogy az emberi jogok tibeti helyzetére akarták felhívni a figyelmet.
2008. május 9. péntek 19:59 - Hírextra
Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: pénteken az ELTE jogi kara előtt hat magyar állampolgár előre be nem jelentett demonstrációt tartott. A rendőrök felszólították a tüntetőket, hagyják el a helyszínt, ám ők ennek nem tettek eleget. Ezért őket előállították az V. kerületi rendőrkapitányságra.

Az MTI úgy tudja, a hat ember demonstrációja kapcsolatban van azzal a tüntetés sorozattal, amit a csütörtöktől Magyarországon tárgyaló száztagú kínai delegáció érkezése elleni tiltakozásul tart több szervezet.

Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság vezetője a távirati irodának még kedden elmondta: a kínai küldöttség magyarországi látogatásán tüntetéseket szerveznek szerdától szombatig. A demonstrációkkal az emberi jogok tibeti helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet.

A száztagú kínai delegációt Csia Csing-lin (Jia Qinglin), a Kínai Népköztársaság Népi Politikai Tanácskozó Testülete (KNPTT) Országos Állandó Bizottságának elnöke vezeti. Az egykori pekingi polgármester találkozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Szili Katalin házelnökkel. Tárgyalt Medgyessy Péter volt kormányfővel is. A látogatáshoz kapcsolódóan kínai-magyar üzleti fórumot is szerveztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását