2024. április 28. - Valéria

Több mint egymilliárdba kerül a közvetítés

Több mint egymilliárd forintjába kerül a Magyar Televíziónak (MTV) az idei két nagy sportesemény - a labdarúgó Európa-bajnokság és a nyári olimpia - közvetítése, a várt pluszbevételek azonban nem fedezik a többletkiadásokat - értesült a nagyobbik köztévé
2008. május 9. péntek 08:32 - Hírextra

Közlésük szerint állami juttatással nem számolhatnak, de a jelentős nézettséget hozó műsorok megmozgatták a hirdetőket, támogatókat; Schulek Csaba sportfőszerkesztő összegek megjelölése nélkül annyit közölt: idén másfélszer akkora a költségvetésük, mint tavaly.

Elmondása szerint a költségek háromnegyedét a 2006 óta, több évre elosztva fizetett jogdíjak adják, de jelentős tétel a műholdbérlés és a saját stáb utaztatása is. "A hiányzó forrásokat más műsoroktól kell elvonnunk" - tette hozzá.

Medveczky Balázs ügyvezető, az MTV egyetlen alelnökének közlése szerint azt tervezik, hogy nagy felbontású (HD) minőségben is sugározzák a pekingi olimpia eseményeit.

Mint mondta, ehhez azonban a médiahatóság hozzájárulását is meg kell szerezniük, mivel az ezzel járó technikai váltás érint néhány tízezer olyan háztartást, amelyikben parabolaantennával fogják az analóg műsorjeleket; nekik egy mintegy tízezer forintba kerülő átalakító egységet (set-top boxot) kellene vásárolniuk.

Az átállás a háztartások kevesebb mint két százalékát érinti, mert száz otthonból csak mintegy nyolcban áll HD-tévé, így most azon dolgoznak, hogy mind a hagyományos SD-hez, mind a HD-hez szükséges digitális jel is elérje a lehető legtöbb hazai nézőt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását