2024. május 2. - Zsigmond

Siójuti sikkasztás: folytatják a nyomozást

Ismét meghosszabbították az üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást, amit a Siójut önkormányzatának kasszájából éveken át eltűnt milliók ügyében folytatnak - tájékoztatta Beke Ibolya, a Siófo
2008. május 9. péntek 18:31 - Hírextra
A szóvivő hozzátette, a nyomozás azért húzódik lassan már két éve, mert az önkormányzat több évnyi gazdálkodásáról szóló iratokat kell feldolgoznia a rendőrségnek. A többszörös hosszabbítás miatt ez év elejétől az eljárás felügyelete a Somogy megyei Főügyészséghez került. Az ügynek egy gyanúsítottja van.

A falu pénzügyi ügyintézője ellen a rendőrségi feljelentést megtevő siójuti polgármester, Papp János az MTI-nek elmondta, tudomása szerint kilenc éven át vett ki rendszeresen összegeket a falu kasszájából az önkormányzat volt alkalmazottja, és olyan jól meghamisította a mérlegeket, hogy erre senki nem jött rá.

Az elkövető végül abba bukott bele, hogy Siójutnak egy alkalommal sürgősen kellett volna fizetnie Balatonszabadi számára a közös feladatellátásokért, de ezt a kifizetést a kasszában lévő kevés pénz miatt nem tudták teljesíteni, amire akkor nem találtak magyarázatot.

Papp János azt mondta, az általa megismert első szakértői jelentések több mint 40 millió forint elsikkasztásáról szóltak, de azóta újabbak készültek, amelyek tanúsága szerint csökkenhetett vagy nőhetett is az összeg értéke.

Mint hozzátette, az 50 millió forintos költségvetésű, 614 lakosú falu egyre nehezebb helyzetben van, ezért igencsak lenne helye a közösségtől elvett pénznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását