2024. április 25. - Márk

Törkölyszagban úszik a Városháza

Már messziről érződik a Városháza tér környékén a meggy-, a szilva-, az eper- és szamócapárlatok illata: mintegy háromszázféle gyümölcs- és törkölypálinkát lehet megkóstolni a Városháza Parkban vasárnap estig. Ilyen széles kínálattal sehol másutt nem talá
2008. május 9. péntek 18:28 - Hírextra
Amint az MTI munkatársa Guth Róberttől, az egyik nagy pálinkaforgalmazó cég képviselőjétől megtudta, mostanában a cigánymeggy-, a málna- és a szamócapálinkák a legkedveltebbek, de ezek nem veszélyeztetik a barack, szilva és körte klasszikus triumvirátusát, nem beszélve az almáról és a törkölyről.

Az alma a legsemlegesebb ízű pálinka, kiválóan megfelel akár ágyas pálinka alapnak is. De az az igazán jó ágyas pálinka, amikor a szilva alapot szilvára, a körtét körtére "ültetik".

A külföldiek még nem ismerik a pálinka szót - mondta Guth Róbert, aki szerint a francia calvados-hoz, azaz speciálisan érlelt almapálinkához és az olasz grappához - törkölypálinkához - szokták számukra hasonlítani eme nemes magyar nedűket, amikor felőlük érdeklődnek.

Újabban sok pálinkafajtát hosszú, vékony, sötét üvegekben kínálnak - ez most a divat -, ezért is hiszi sok turista, hogy ezek borokat rejtenek.

A Városháza Parkban vasárnap estig nyitva tartó fesztiválon sok a különlegesség: lehet itt kóstolni és vásárolni narancs, kökény, birs, vadkörte, bodza, szeder, vadszamóca, som, vadcseresznye, csipkebogyó, berkenye alapú nedűket is.

Számos mézes-, illetve biopálinkát lehet kapni, és megjelent a pálinkalikőr is - afféle könnyebb, kontyalávalóként -, amelyek mellé házi sajtokat, mangalica húsféléket, pulykából, lóból készített kolbászféléket kínálnak.

A pálinkafesztivál színpadán neves előadók szórakoztatják az érdeklődőket. Jamie Winchester igazi "utcazenésznek" állt, valamint fellép a Szájról-Szájra együttes, Takács Eszter, a Hot Club Hungary, a Yellow Sisters és még sokan mások.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását