2024. május 16. - Mózes, Botond

MSZP: Orbán a szélsőjobb felé kacsintgat

Az MSZP szerint a szélsőjobboldallal összekacsintó Orbán Viktorra jellemző az a nyilatkozat, hogy a magyar kormány puccsot hajt végre saját népe ellen. Erről Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese beszélt csütörtökön Budapesten saj
2008. február 28. csütörtök 18:29 - Hírextra

A Fidesz elnöke Losoncon puccsról beszélt, és ez a fajta megfogalmazás ismét azt a régi Orbán Viktort idézi, aki folyamatosan összekacsintott a szélsőjobboldallal, a radikálisokkal - mondta a kormánypárti képviselő.

Hozzátette: a nyilatkozatot nem lehet másképpen értelmezni, mint jeladást a radikálisoknak, ugyanis a népszavazási kampány hajrájában Orbán Viktornak már a szélsőjobboldali szavazókra is szüksége van ahhoz, hogy sikerre vihesse a referendumot.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a szlovákiai Losoncon egy konferencián a Déli Áramlat gázvezetékkel összefüggésben azt mondta: Magyarországon puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen.

Mesterházy Attila szerint az ellenzéki pártelnök nyilatkozata arra utalhat, hogy ahol puccs van egy demokráciában, ott a puccsot elítélőknek joguk van fellépni az azt elkövetőkkel szemben, akár az utcai politizálást is felhasználva.

A frakcióvezető-helyettes azt mondta: ez egy nagyon veszélyes terep, hiszen tavaly számos esemény volt Magyarországon, ami "ennek a radikális, kettős beszédnek" volt a következménye.

A kormánypárti politikus felhívta Orbán Viktor figyelmét arra, hogy ez a fajta kettős beszéd, "militáns megnyilvánulás" veszélyezteti Magyarország jövőjét. Ha a népszavazással felkorbácsolt indulatok miatt megismétlődnek az utcai rendbontások, akkor ez Orbán Viktor felelősségét veti fel - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását