2024. május 2. - Zsigmond

Rákospalota kerékpárbarát lesz

A XV. kerületi kerékpárutak bővítéséről írt alá együttműködési megállapodást Hajdu László, a XV. kerület polgármestere és Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten.
2008. május 9. péntek 18:38 - Hírextra
A XV. kerületben jelenleg csupán a szép természeti környezet adott ahhoz, hogy a lakosok két keréken közlekedhessenek, az infrastruktúrán még van mit fejleszteni. Ezért fogott össze az önkormányzat és a bevásárlóközpont.

A szerződés biztosítékot jelent arra, hogy az AsiaCenter szakmai és anyagi segítséget nyújt az önkormányzatnak a megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez és a fejlesztési tervek alapján pályázati források felkutatását vállalja annak érdekében, hogy a kerület lakosságának kedvező módon alakíthassák ki a kerékpársávokat.

A szerződés aláírásával a bevásárlóközpontban egyhónapos, kerékpárral kapcsolatos programok kezdődtek. A Közlekedési Múzeum közreműködésével megnyílt például egy Biciklitörténeti Kiállítás, amelyen korhűen felújított, speciális technikai megoldásokkal ellátott kétkerekű különlegességeket mutatnak be. A tárlat június elsejéig látható a bevásárlóközpont második emeletén.

Ezentúl májusban hétvégenként 10 órától 19-ig az AsiaCenter előtti parkolóban térítésmentes kerékpárszervizzel várják az érdeklődőket. (Pünkösdvasárnap és -hétfőn nem lesz nyitva a szerviz.).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását