2024. május 3. - Tímea, Irma

Avarégetés miatt szűnt meg a tévéadások vétele

Valószínűleg szándékos gyújtogatás miatt szűnt meg több mint ezer lakásban a televíziós vétel és az internetszolgáltatás a Zala megyei Páka térségében - tájékoztatta Kele Gyula, a Keletronic 2000. Kft. ügyvezetője szerdán az MTI-t.
2008. február 20. szerda 11:59 - Hírextra

Kele Gyula szerint a tél végén szokásos nád és aljnövényzet égetésekor a tűz továbbterjedt, és olyan óriási hő keletkezett, hogy az EON áramszolgáltató nagyfeszültségű acéloszlopára erősített védőcső és a benne lévő optikai kábel gombóccá olvadt össze. A speciális felkészültségű szakembereknek a még kedden keletkezett műszaki hibát csak 12 órás üzemzavar után, szerdára virradó éjszaka sikerült elhárítani.

A szolgáltató cég ügyvezetője elmondta: a pákai központból kiinduló optikai hálózat kilenc települést köt össze. Csömödér határában a vasúti pályatest alatti átfúrás után az áramszolgáltató 20 kilovoltos oszlopára kötötték a kábelt: itt találkozik a földkábeles technológia a légkábeles technológiával.
Kele Gyula hozzátette: a korábbi években is gyakori volt az avarégetés, de a tartóoszlopok környékén ásással meg tudták gátolni a tűz továbbterjedését.

Az avarégetést az európai uniós jogszabályok miatt idén már tiltják, a szolgáltató gyújtogatás miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását