2024. április 30. - Katalin, Kitti

Népszerű a magyar webkettes szféra

A magyarországi internetezők aktívan használják a közösségi oldalakat - derül ki az Universal McCann ügynökség felméréséből. Csak a Fülöp-szigeteken van több saját user profil, arányaiban körülbelül négy százalékkal.
2008. május 9. péntek 18:45 - Hírextra
A web 2.0 (vagy webkettő) kifejezés olyan másodikgenerációs internetes szolgáltatások gyűjtőneve, amelyek elsősorban a közösségre épülnek, azaz a felhasználók közösen készítik a tartalmat vagy megosztják egymás információit. Ezeknek a szolgáltatásoknak a használatáról készített felmérést a Universal McCann 29 ország - többek között az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Brazília, Egyesült Királyság, Hollandia, Franciaország és Magyarország - 17 ezer internethasználójának bevonásával.

Az adatokból kiderül, hogy Magyarország a második legaktívabb a résztvevő országok közül a közösségi oldalakon való aktivitás tekintetében: a megkérdezettek 79,9 százaléka készítette már el a profilját közösségi szájton, ennél többen csak a Fülöp-szigeteken tették ezt (83,1 százalék). Az átlag a vizsgált országok körében 58,8 százalék.

Magyarország felülmúlja az átlagot az interneten lévő videók megtekintésével is. A megkérdezettek 86,5 százaléka nézett már videót az interneten, míg a világátlag 82 százalék.

Világszinten 70,2 százalék a blogolvasók aránya, Magyarországon is elterjedt ugyan, de még nem ennyire, a megkérdezettek 50,5 százaléka állítja, hogy olvas ilyen oldalakat. Dél-Koreában 92 százalék feletti a blogolvasók aránya.

A blogírás még nem kimondottan népszerű Magyarországon. Csupán 7,8 százalék vallja, hogy ír az interneten blogot. Ez a szám világszinten 35,2 százalék. Kína, Tajvan és Dél-Korea esetében ez a szám 70 százalék fölött van.

Videók esetében is jelentős fejlődési lehetőség van még, a megkérdezettek mindössze 16,3 százalékára jellemző Magyarországon, hogy feltölt videót, amellyel a világon az utolsó a vizsgált országok közül.

Az Universal McCann szerint a következő egy évben a magyar internethasználók mélyebb ismereteket fognak szerezni a témában és jelentős mértékben nő majd az interaktivitásuk a többi webkettes területen is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását