2024. április 29. - Péter

Négyszázmilliós hiánnyal zártak

Közel 8,9 milliárd forintos bevétel mellett mintegy négyszázmilliós mínusszal zárta tavalyi évét a Duna Televízió - közölte a kisebbik közszolgálati tévét felügyelő közalapítvány elnöke az MTI-vel.
2008. május 9. péntek 10:50 - Hírextra

Simkó János tájékoztatása szerint a társaság mérlegbeszámolója azt mutatja, annak ellenére volt veszteséges a gazdálkodás, hogy a menedzsment lefaragott a kiadásokból, és a tervekhez képest százmillió forintnál nagyobb tétellel növelte a bevételeket.

A hiány okairól szólva a kuratóriumi elnök megjegyezte: a költségvetés évek óta nem változtatott a közmédium állami juttatásának összegén, ami a tavalyi és az idei évre vetítve körülbelül 1,2 milliárdos kiesést jelent a társaság számára.

A mérlegbeszámolót, amelyet csütörtöki ülésén javasolt elfogadásra a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumnak a parlament által választott kuratóriumi elnökség, a jövő héten tárgyalja a nagykuratórium - közölte Simkó János.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását