2024. április 29. - Péter

Halottak e-mailjeit kezelik

Az Egyesült Államokban működnek olyan honlapok, amelyek vállalják a kliensek halál utáni postájának kezelését.
2008. május 9. péntek 10:20 - Hírextra

Ha valaki elektronikus postájának kinyitásakor olyan üzenetet talál, hogy "meghaltam", ne morbid tréfára gondoljon. Csak az assetlock.net végzi vállalt feladatát. Ki nem gondolt még arra, hogy miként mennek majd dolgai, ha meghalt? Emlékezni fog-e valaki arra, hogy a kutyát el kell vinni az állatorvoshoz? Megöntözik-e a virágait? Megtalálják-e biztosítási kötvényeit?

Mindezeket az instrukciókat, sőt a temetéssel kapcsolatos kívánalmakat, rokonok, barátok értesítését rá lehet bízni ezekre a speciális honlapokra, amelyekből a legnépszerűbb assetlock.net mellett szakszerűen foglalkozik a sokat mondó nevű mylastemail.com és a postexpression.com is.

Az assetlock.com még 2007-ben nyilvánosságra hozta, hogy 3 ezer kliense van és azoknak többsége nem észak-amerikai, hanem latin-amerikai, azóta azonban titokban tartja nemcsak a létszámot, hanem az életkorra, származásra való minden adatot is. Az pedig természetes, hogy a kliens által feltettek is teljes titokban maradnak. A kliens kap egy kódot saját használatára és ha elveszti vagy elfelejti, kezdheti az üzenetek felrakását elölről.

Egy hackerellenes cég folyamatosan figyeli ezeket a honlapokat. A legnagyobb veszélyt azonban jelenti, hogy a kliens rosszul használja. A honlapokon ugyanis külön fiókokba kell elhelyezni az üzeneteket és előfordul, hogy a volt menyasszony fakkjába kerül a volt főnöknek szóló keresetlen szöveg.

Az üzenetek ára 20 megabájtig 6 euró, egy gigabájtig 19 euró - írta az El País című spanyol lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását