2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Gondatlanságból elkövetett emberölés

A rendőrség megváltoztatta a közelmúltban történt tüskevári tragédia minősítését - három kisgyermek halt meg egy lakástűzben - az anyát már gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja - tájékoztatta Zanati Gyula, a Veszprém Megyei Rendőr-
2008. május 9. péntek 15:46 - Hírextra

Az anyát ezt megelőzően több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekményével gyanúsították - mondta a főnyomozó. Közlése szerint azért változtatták meg az eset büntetőjogi minősítését, mert az asszony nem hivatásos anyaként volt otthon a gyermekekkel - akit ezért jövedelem illetett volna meg -, hanem lényegében munkanélküli volt. Hozzátette: szülői szociális támogatást sem kaptak, hanem csak esetenkénti szociális segélyt utalt ki számukra az önkormányzat.

Így nem lehet úgymond foglalkozás körében elkövetettnek minősíteni a tragikus balesetet - mondta a rendőrtiszt, megjegyezve, hogy a gondatlanságból elkövetett emberölés büntethetőségének maximális tétele (nyolc évi szabadságvesztés) ugyanaz, mint az előző büntetőjogi minősítésé.
A főnyomozó emlékeztetett arra, hogy az anya április 14-én estefelé néhány percre átszaladt a szomszédba - miközben szerinte három gyermeke közül kettő aludt -, ám visszatértekor azt látta, hogy nagy füst árad ki a gyermekek szobájából. A négy és egyéves kisfiút, valamint a három éves kislányt azonnal az udvarra vitte, de hiába kaptak a gyerekek lélegeztető elsősegélyt egy szabadnapos mentőstől (egyébként a rohammentő is gyorsan kiért Ajkáról a faluba), a kisgyerekek életét már nem lehetett megmenteni - emlékeztetett a főnyomozó.

Zanati Gyula elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint feltehetően a négyéves kisfiú gyújtotta meg öngyújtóval vagy gyufával a műanyag (műszálas) függönyt, amely mérgező füstöt árasztott.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását