2024. május 12. - Pongrác

Előzetesben a nemesbikki halálos kutyatámadás gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezte a miskolci bíróság pénteken azt 63 éves férfit, akit a Borsod megyei Nemesbikken történt halálos kutyatámadás miatt vett őrizetbe a rendőrség - tájékoztatta a távirati irodát Szabó József, a bíróság szóvivője.
2008. május 9. péntek 17:58 - Hírextra
A férfit esetleges elrejtőzése, szökése, illetve a tanúk befolyásolásának lehetősége miatt helyezték előzetes letartóztatásba - mondta Szabó József.

A kutyatámadásban egy hétéves kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást a 63 éves nemesbikki férfival szemben.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa az MTI-nek korábban elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint szerdán, a kora esti órákban kilenc gyerek játszott a település határában lévő futballpályán. A közelben lakó férfi, - akit az elsődleges adatok szerint zavart a pályán zajló játék - 13 kutyáját a gyerekekre uszította, akik megpróbáltak elmenekülni. Az 5 és 15 év közötti fiúk egyikét - egy hétéves kisfiút - azonban a kutyák beérték és olyan súlyosan megsebesítették, hogy a gyermek a mentők kiérkezése előtt életét vesztette. A kisfiút a közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, a kutyák közben az anyára is rátámadtak, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség intézkedett az állatok elszállításáról és őrzéséről, jelenleg egy tiszalúci telepen vannak karanténban.

Dobi Tamás arról is szólt, hogy a halált okozó testi sértés 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A gyermek halálának pontos okát orvosszakértő vizsgálja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását