2024. május 5. - Györgyi

Meghallgatták a pénzszállító-rablás vádlottjait

Befejeződött a vádlottak meghallgatása csütörtökön a Borsod megyei bíróságon a tavaly márciusban történt tokaji pénzszállítórablás kapcsán; a pénzszállító autó kirablásának és a pénzkísérő őr meggyilkolásának ügyében három férfit előre kitervelten, nyeres
2008. november 6. csütörtök 18:03 - Hírextra
Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője az MTI-vel közölte: a vádlottak korábbi vallomásait ismertette a bíróság, illetve a jelenleg fenntartott vallomásokkal egyeztette. A büntetőper a jövő héten - kedden és csütörtökön - a tanuk meghallgatásával folytatódik.

A vádirat szerint tavaly márciusban a pénzszállító autó 166 millió forintot szállított, amikor Tokaj mellett a sofőr, azaz a harmadrendű vádlott, Sz. J. az általa vezetett gépkocsival egy földútra hajtott, azzal az ürüggyel, hogy a "dolgát kell végeznie".

Ezután a helyszínen elrejtőző első- és másodrendű vádlott, H. R. és S. K. előjött, és fegyverrel arra kényszerítette a kocsi biztonsági őrét, hogy szálljon ki az autóból, majd egy zsineggel fojtogatták, és többször torkon szúrták. Ezután a kocsiból kivették a pénzt, és a helyszínről elhajtottak. G.T. negyedrendű vádlottal - aki a környéken figyelte az esetleges rendőri mozgást - utólag közölték, hogy megölték a biztonsági őrt.

A vádlottak rövid ideig Miskolcon, majd Budapesten bujkáltak. Ezután költöztek egy Kiskunhalas melletti tanyára, amelyet a vádlottak szüleinek segítségével, a rabolt pénzből vásároltak. Az első- és a másodrendű vádlott szüleit vádolja az ügyészség emberöléssel kapcsolatosan elkövetett bűnpártolás bűntettével - őket az ügyészség szabadlábra helyezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását