2024. április 25. - Márk

Garázda fiatalok életveszélyesen megsebesítettek egy kislányt

Garázda fiatalok kövekkel dobálták meg kedden késő este egy székesfehérvári lakóház ablakait; a kövek életveszélyesen megsebesítettek egy kislányt; az elkövetőket azonosították, közülük négyet már el is fogtak - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.
2008. augusztus 20. szerda 22:11 - Hírextra
A térfigyelő kamerák adatai alapján megállapították, hogy a garázdaságban tizenegyen, de tevőlegesen csak hatan vettek részt. Közülük négyet, köztük két fiatalkorút már elfogtak, két másik fiatalt pedig azonosítottak, s adataik alapján intézkedtek az elfogásukról - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a fiatalok kövekkel dobálták egy többlakásos lakóház utcafront felőli ablakait. A berepülő kövek közül egy homlokon találta a földszinti lakásban számítógépező, 12 éves kislányt. A gyerek súlyos fejsérülést szenvedett, eszméletét vesztette.

Hozzátartozói a Fejér Megyei Szent György Kórházba vitték, ahol az éjszaka megoperálták. Állapota már nem válságos.A bűncselekmény bejelentését követően mintegy húsz egyenruhás rendőr vonult a helyszínre, s egyúttal az elkövetők lehetséges menekülési útvonalait is ellenőrizték.

A közelben igazoltattak is egy csoportot: a fiatalok személyleírása hasonlított a bejelentésben szereplőkéhez, sérülések voltak rajtuk, s ruhájuk szennyezett volt, kövek, láncos bot, kámzsa volt náluk.

Kiderült azonban, hogy ők nem azonosak a kődobálókkal, sérüléseiket pedig a megdobált házból kirohanók okozták, mert azt hitték, ők voltak az elkövetők. Az igazi tettesek személyazonosságát szerdán késő délután állapították meg.

A már elfogott négy fiatalt a gyanúsítotti kihallgatás után őrizetbe veszik.A csoportos garázdaságban részt vett személyek szerepének tisztázására, valamint a motiváció és valamennyi körülmény feltárására, s annak megállapítására, hogy az életveszélyes sérülést melyik elkövető okozta, a rendőrség folytatja az eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását