2024. május 2. - Zsigmond

Zuzana Stivinova csillaga ragyoghat fel

Václav Havel volt cseh államfő Távozás című új darabjának május 22-i premierjén nem az író felesége, Dagmar Havlova színésznő fogja játszani a női főszerepet - annak ellenére, hogy korábban azt kifejezetten neki szánta a szerző.
2008. május 8. csütörtök 07:26 - Hírextra
Az értesülést először szerdán a Lidove noviny című lap közölte, majd a CTK hírügynökségnek a darabot színre vivő Archa színház szóvivője is megerősítette. Az új Havel-darab hónapok óta témája a cseh sajtónak, a szerdai bejelentéssel régóta tartó találgatás ér véget.

A Távozás egy magas politikai posztról távozó személyről szól, de tavaly ősszel, amikor a könyv formájában kiadott darabot bemutatta, a 71 éves Havel azt mondta, a műnek semmi köze sincs ahhoz, hogy megbízatása lejártával 2003-ban ő is távozott a cseh államfői tisztségről.

A férfi főszerepet a szerzővel egykorú 71 éves Jan Triska alakítja majd, aki az Egyesült Államokban él, de a rendszerváltozás óta gyakran lép fel Csehországban is.

Irena szerepében a 34 éves Zuzana Stivinova lesz látható az Archa színpadán.

Václav Havel eredetileg ragaszkodott ahhoz, hogy felesége, az 55 éves Dagmar Havlova kapja a szerepet. A Nemzeti Színháznak szánta a darabot, de amikor az nem volt hajlandó ezt a feltételt elfogadni, átadta a Divadlo na Vinochradech (DNV) társulatnak, amelynek felesége valaha tagja volt. A DNV azonban pénzhiány miatt kénytelen volt lemondani a premierről, így végül az Archa lesz az ősbemutató színhelye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását