2024. május 5. - Györgyi

Megint újabb MSZP-irodák kaptak fehér port

Újabb kerületi MSZP-irodák kaptak fehér port tartalmazó borítékot, eddig összesen 13 fővárosi iroda kapott ilyen küldeményt. A nap folyamán I., II., III., IX., XII., XIII., XV., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI. és XXII. kerületi irodájához érkezett fehér po
2008. május 8. csütörtök 07:30 - Hírextra
A XVIII. kerületi irodába érkező levélben piros színű por volt.

Burány Sándor tájékoztatása szerint ahol felbontották a küldeményeket, ott a por mellett levelet is találtak, de a politikus azt nem tudta megmondani, mi állt a levelekben. Mint mondta, a borítékokon keresztül azoknál a küldeményeknél is ki lehetett tapintani, hogy port tartalmaznak, amelyeket nem bontottak fel.

Az MSZP budapesti elnöke elmondta, a küldemények feladójaként egy esetben egy fiktív kft., a többi esetben fiktív személyek és címek szerepelnek. Burány Sándor közlése szerint a küldemények minden irodába egyforma borítékban érkeztek.

A szocialista politikus kitért arra, hogy IX. kerületi irodájuk egy közösségi házban van, ahol a nap folyamán 200 gyerek is tartózkodik egy rendezvényen, így - Burány Sándor szerint - a küldemények őket is veszélyeztethetik.

Kérdésre válaszolva a politikus elmondta, a rendőrségen bejelentést tettek az esetekről, de várhatóan feljelentést is tesznek ismeretlen tettes ellen.

Burány Sándor felidézte: volt már arra példa, hogy fehér port kaptak egyes irodák, de ilyen tömegesen még nem fordult elő.

Szerda reggel az SZDSZ XIII. kerületi irodájába is érkezett egy kékesfehér port tartalmazó levél - mondta az SZDSZ fővárosi választmányának elnöke az MTI-nek. Szabadai Viktor kifejtette: a küldeményt ő maga bontotta ki, és annak tartalma - amit egy felirat nélküli A4-es papírba csomagoltak - ráborult. A politikus elmondta, ezután értesítették a kerületi rendőrkapitányságot, akik kiküldték embereiket a helyszínre. Az SZDSZ politikusa hozzátette, jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda illetékeseit várják, akik majd elemzik a port.

Szabadai Viktor tájékoztatása szerint a küldemény felbontása után telefonon próbálta értesíteni a párt kerületi elnökeit, hogy elővigyázatosan bánjanak a hozzájuk érkező küldeményekkel. A választmányai elnök azt is elmondta, hogy a borítékon a feladónál feltüntettek egy XIII. kerületi címet, ahová a rendőrség munkatársai kiszállnak, de úgy érzi, fiktív címről lehet szó, mert az utcanév és az irányítószám nem egyezik.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, egy tucatnyi fővárosi pártiroda kapott a nap folyamán postai küldeményként levélben fehér port.

Hozzátette: a küldeményt jelenleg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szakértői vizsgálják, és az eredmény függvényében döntenek arról, milyen eljárást indítanak. Bartha László azt nem tudta megmondani, meddig tart a vizsgálat.

Január elején csaknem két tucatnyi szocialista országgyűlési képviselő kapott fehér port tartalmazó borítékot. A porról később kiderült, hogy nem volt benne az egészségre káros anyag. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség zaklatás vétsége miatt folytat nyomozást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását