2024. május 3. - Tímea, Irma

Nyolcan pályáznak a Vörösmarty Színház élére

Nyolcan pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára; közülük hatan az előző, eredménytelen pályázaton is indultak - jelentette be csütörtökön Brájer Éva, a városi közgyűlés kulturális és turisztikai bizottságának elnöke.
2008. május 8. csütörtök 16:30 - Hírextra
Ismét benyújtotta pályázatát Szurdi Miklós, a teátrum július 31-ig hivatalban levő igazgatója, Csutka István rendező, Kárpáti Norbert színművész, Kuna Károly színművész, Márton András színész-rendező és Vasvári Csaba színművész. Új pályázóként a kecskeméti színházat tíz évig vezető Bodolay Géza rendező és Galgóczy Judit rendező indult el az igazgatói posztért.

A pályázókat - a korábban már indulókat is - egyenként meghallgatja majd a kulturális és turisztikai bizottság, valamint a szakmai szervezetek, s megismerkedik elképzeléseikkel a színház társulata is. A pályázatok várhatóan még ebben a hónapban a végső döntés kimondására jogosult közgyűlés elé kerülnek. Bármelyik jelölt megválasztásához minősített többség, azaz 17 érvényes szavazat kell.
Mivel azonban a közgyűlés az egyik képviselő halála miatt jelenleg 32 tagú, Brájer Éva szerint érdemes volna a választással megvárni a június elsejére kiírt időközi választást, hogy ismét teljes legyen a képviselő-testület.

A színház igazgatóját februárban nem sikerült megválasztania a közgyűlésnek, ugyanis egyik jelölt sem kapta ugyanis meg a szükséges 17 szavazatot. A pályázatra akkor is nyolcan jelentkeztek, de a jelöltek egyike még a közgyűlést megelőzően visszalépett. A kulturális bizottság hét induló közül négy pályázatát támogatta. A közgyűlésen Csutka István, Márton András, Szurdi Miklós és Vasvári Csaba ismertette az elképzeléseit, de a titkos szavazáson egyikük sem kapta meg a megválasztáshoz szükséges számú szavazatot.

A színház jelenlegi igazgatójának megbízása július 31-én lejár, az új igazgatót kinevezése augusztus 1-től 2013 július 31. szól majd. Az igazgatóválasztás nem érinti a jövő évad már meghirdetett programját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását