2024. május 6. - Ivett, Frida

Jogszerű úthasználat

A 4-es metró építési területeiről földet szállító Verestransz Kft. minden szükséges engedéllyel rendelkezik, ami a XVI. kerületi Csobaj bánya feltöltéséhez szükséges.
2008. május 8. csütörtök 15:30 - Hírextra

Amint azt korábban jeleztük, a szállítást és a feltöltést végző Verestransz Szállítási és Szolgáltató Kft. és a bányavállalkozó Csobaj Ingatlanforgalmazó és Ingatlanhasznosító Kft. között 2008. január 28-ai keltezéssel létrejött szerződés értelmében a szállítmányozó 2010. júliusáig jogszerűen végzi a több mint 190.000 m2-es terület tiszta földdel való feltöltését.

A Verestransz álláspontja szerint az útvonalra - tekintve, hogy ott nincs semmilyen korlátozás - nem kell úthasználati engedélyt kérnie. Egyébként az útvonalat a kerület jegyzőjével és alpolgármesterével, illetve a bánya tulajdonosával közösen választotta ki a szállító cég, hogy a lakókat a lehető legkevésbé zavarja engedélyezett tevékenységével. A szóbeli megállapodást követően írásban is benyújtotta erre vonatkozó javaslatát a szállító, amelyre jelenleg is várja az önkormányzat válaszát.

Amennyiben az ott élőket a munkálatok mégis zavarják, az önkormányzatnak kell alternatív útvonalat kijelölnie. A cég tájékoztatásának valódiságát nem megkérdőjelezve a DBR mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyet mielőbb rendezze, és a kerület elvárásait is szem előtt tartsa.

Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását