2024. április 19. - Emma

Az MSZP valójában 65 éves

Az MSZP nem 20 éves, 1989-ben ugyanis csak nevet változtatott: a párt valójában 65 éves múltra tekint vissza - mondta szerdán Budapesten Ágh Péter, a Fidelitas és Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke.
2009. október 7. szerda 16:42 - HírExtra
A két fiatal politikus abból az alkalomból tartott sajtótájékoztatót, hogy szerdán kezdődik és december közepéig tart a 20 éves az MSZP elnevezésű rendezvénysorozat.
Rétvári Bence közölte: az MSZP azért tekint vissza 65 éves múltra, mert jogfolytonosság áll fent közte és az előtte működő Magyar Szocialista Munkáspárt, a Magyar Dolgozók Pártja és a Magyar Kommunista Párt között. Azóta gyűjtötték a vagyont, az embereket, a társadalmi és a gazdasági befolyást - fogalmazott.

"Amikor azt próbálják elhitetni, hogy a rendszerváltással egyidős ez a párt, akkor nagyon nagyot tévednek" - vélekedett az MSZP megalakulásáról Rétvári Bence.

Emlékeztetett: a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) is körülbelül 60 évvel ezelőtt alakult, a két párt között azonban az a különbség, hogy a kereszténydemokraták történetében volt egy 40 éves pauza, amíg nem létezhettek legálisan.

Úgy vélekedett, hogy a fiatalok véleménye egyértelmű az MSZP-ről és a kormányzásáról, hiszen az ifjúság körében alacsony a támogatottsága a pártnak. Rétvári Bence szerint ennek az az oka, hogy a fiatalok dühöt és keserűséget éreznek ezzel a kormánnyal kapcsolatban.

Ágh Péter, a Fidesz ifjúsági társszervezetének, a Fidelitasnak az elnöke úgy fogalmazott, hogy a szocialisták sem a rendszerváltás előtti, sem a rendszerváltás utáni történetükre nem lehetnek büszkék, hiszen "sem a névváltoztatás előtt, sem a névváltoztatás után nem alkottak olyan maradandót, amellyel dicsekedni tudnának".

Tandíj, Zuschlag, megszorítások, végkielégítések, tömegoszlatások, kordon - sorolta Ágh Péter azokat a fogalmakat, amelyeket szerinte az MSZP adott az újkori magyar történelemnek.

A 20 éve nevet változtatott szocialista párt éppen a mai húszévesek jövőjét zálogosítja el leginkább, hiszen a benyújtott költségvetésnek hosszú távon a fiatalok lesznek a legnagyobb vesztesei - vélekedett.

Arra a kérdésre, hogy miért nem 1918-tól számolták az MSZP történetét, Rétvári Bence úgy válaszolt: teljes jogfolytonosság 1944-től van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2009. október 7. 16:47
igen és köztetek vannak egy jópáran ebből a "szépéletű" pártból. azért miért nem nyavajogtok fityeszesek? jön pintér bubi is megint és még többet akar. hajrá fidesz..vagy mszp? nem is tudom olyan egyformák...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását