2024. április 26. - Ervin

Közeledik a meleg "baby-boom"

Béranyák igénybe vételével egyre több homoszexuális férfi válhat apává az Egyesült Államokban és forradalmian új családmodellek alakulnak. New Yorkban páldául ma már nem kelt meglepetést a két férfi és egy vagy több gyermek alkotta család látványa.
2008. május 7. szerda 19:13 - Hírextra

Katherine és Connor közel hároméves ikrek, Michael Eidelmanal és A.J. Vincenttel, a két apával élnek együtt New York Chelsea negyedében. A két férfi közül az egyik Katherine, a másik Connor biológiai apja. A gyerekek egy Washington szövetségi államban élő nő által átadott petesejtek mesterséges megtermékenyítése révén fogantak, a magzatokat egy másik, Ohio állambeli nő hordta ki, és az ikrek a kaliforniai Los Angelesben jöttek világra, ahol a családjogi törvény engedékenyebb.
A homoszexuális párnak 150 ezer dollárjába került, hogy családi álmát megvalósíthassa.

"Természetesen számos kihívás áll előttünk, senki sem láthatja előre, mi vár ránk, de akkor is bizonyos vagyok benne, hogy ez életem legboldogítóbb sikere" - mondja a 40 éves Michael Eidelman, aki New Yorkban praktizáló bőrgyógyász.

A terv valóra váltásához a két férfi a Circle Surrogacy nevű, béranyák biztosításával foglalkozó massachussettsi ügynökség segítségét vette igénybe. John Weltman, a Circle elnöke elmondta, hogy igen jövedelmező üzletről van szó. Az ügynökségnek az induláskor 10 százaléknyi homoszexuális ügyfele volt, ma már arányuk eléri a 80 százalékot - 29 országból érkeztek.

A "gay baby-boom", az egynemű párok "gyermekáldása" szemmel látható a parkokban és az óvodákban is: New Yorkban - ahol egyébként a homoszexuálisok közötti házasságot nem engedélyezik - ma már nem kelt meglepetést a két férfi és egy vagy több gyermek alkotta család látványa.

Sanford Benardo, egy bostoni cég, a Northeast Assisted Fertility Group elnöke elmondta: nemcsak az Egyesült Államok kevésbé toleráns államaiból érkeznek ügyfeleik, de Ázsiából, a Közel-Keletről, sőt még Európából is, olyan országokból, ahol ezek a műveletek tiltottak.
Az ilyen cégek igénybevétele legalább 100 ezer dollárba (körülbelül 1,63 millió forint) kerül: ebből a béranya mintegy 25 ezer dollárt, a petesejtet adó biológiai anya pedig 4000 és 10 ezer dollár közötti összeget kap, a fennmaradó rész a cégnek fizetendő, illetve a különböző egészségügyi és jogi kiadásokat fedezi.

Az örökbefogadással ez az új gyakorlat valóságos "gay baby-boomhoz" vezet. Hiteles statisztika erről nincs, de az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia hozzávetőleges becslése szerint az egynemű szülőkkel élő kiskorúak száma 1 és 9 millió között lehet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását