2024. március 29. - Auguszta

A zene szeretete

Múlt héten a Lovegun együttes két oszlopos tagja volt a Pont FM 88.1 rádió Rocközön című műsorának vendége; NOa (alias Laczkó Noémi) és Gróf István (azaz Pisti) személyében. Sor került a „Ha valami fáj” című dal ősbemutatójára is, miközben a z
2008. május 7. szerda 19:20 - Pálfi Rita
A Lovegun zenekar – leánykori nevén Love Street – története 2004 végén, illetve 2005 elején indult, de a jelenlegi felállás 2006-ra alakult ki. Ekkor választották a nevüket is, amit az 1977-es Kiss lemez címe ihletett. Az együttes nevében állandósult „love” szó egyébiránt a zene szeretetére hivatott reflektálni. Az előző formációhoz képest az „új” ember a stúdióban is jelenlévő Pisti a csapatban. Vele alakult ki a jelenlegi négyes felállás: NOa, ZZ, Szityó és Pisti. Ahogy a két jelenlévő a műsorban elmesélte, a negyedik tag érkezése nem volt annyira váratlan, hiszen a csapatba kerülés előtt egy ideje már lejárt a próbákra (mint barát) a mostani dobos. Pisti hozzátette, hogy Szityóval már nagyon régóta országos cimborák, és már játszottak a Lovegun előtt is egy zenekarban (az Idollsban).

A zenei gyökereket tekintve talán meglepően hangzik a NOa által elmondott zenekari névsor (mármint hogy kiket hallgat előszeretettel), habár az együttes alakulásáról beszélve is mondta, hogy akkoriban már leszállt egy kicsit a dark metálról. A zenei táplálkozás kategóriában az énekeslány az Amorphis, a My Dying Bride, a Paradise Lost, a Helloween, a Sonata Arctica, az Edguy és a Blind Guardian zenekarokat említette. Hozzátéve persze, hogy nagy Iron Maiden rajongó. Minden bizonnyal külön csemege lesz számára a Sziget nulladik napja. Ezzel szemben Pisti és Szityó ízlésvilága inkább a rock n rollos vonalat erősíti a Kiss-szel és az AC/DC-vel. Ezt színesíti még ZZ, akiről NOa elárulta, hogy a Dream Theater, Pantera, Metallica hármast hallgatja szívesen. Ezzel ellentétben vagy éppen ezért - aki esetleg nem ismerné a Lovegun zenekart, annak eláruljuk, hogy (az ő szavaikkal élve) - a zenekar közérdekű lakossági pop-rock-metál stílusban szórakoztatja közönségét (a srácok ezt nemes egyszerűséggel Love ’n’ Rollként aposztrofálják).

A műsor zenei aktualitása a „Ha valami fáj” című dal rádiós ősbemutatója volt, de elhangzott a zenekar „Tied minden vágy című” dala is 2007-ből, amiről NOa elárulta, hogy a ZZ által írt dalt mikor először meghallgatta úgy érezte, hogy tök jó, olyan, mint egy átszexelt éjszaka. Ennek szellemében írta meg a szöveget a számhoz. De visszatérve az ősbemutatóhoz: a „Ha valami fáj” című szám a zenekar 2007-es albumán is rajta van, igaz nem ebben a verzióban. Eredetileg a Hearty Laugh zenekar dala, és Hudacsek Bertalan (Berci) és Kárpáti Zoli (ZZ) munkáját dicséri. Az újdonság ebben a friss verzióban az albumon hallhatóhoz képest, hogy át lett hangszerelve: elkészítették a dal szimfonikus rockballada verzióját. Egyébként készült belőle angol változat is, és videoklipet is forgattak a dalhoz. Ennek alaptörténete a Hatodik érzékhez hasonló túlvilági kérdéseket feszeget. A történet csavarját - a rádióműsorral ellentétben - nem áruljuk el. A videó hamarosan úgyis látható lesz.

Arra a kérdésre, hogy az angol verzió mögött van-e világhódító szándék Noa elmondta, hogy nem szeretne máshol élni, egy darabig élt Németországban, de „hazamenekült”. Szeret Magyarországon élni minden nehézségével együtt, például hogy a zenész szakma ramaty állapotban van, amit mutat az is, hogy egy Kiss koncerten csak 4000 ember van például. (Ennek kapcsán megindult a félkomoly elméletgyártás, hogy más nálunk a nyomás a kicsi tengerszint feletti magasság miatt, és ez okozhatja a nehézségeket).

Még mindig az aktualitások terepén maradva a zenekar beszámolt a közeljövő fellépéseiről is. A legközelebbi időpont a május 8-a, csütörtök. Ekkor Pécsett lesz látható és hallható a zenekar a Széchenyi téren a Drogmentes nap keretein belül. Ennek kapcsán Noa elárulta, hogy a együttes maximálisan drogellenes. Véleményük szerint ahhoz, hogy egy zenekar nagyon jó legyen a színpadon elég a sör, bor, pálinka hármasra támaszkodni, természetesen ezeket sem szabad túlzásba vinni. Májusban még koncertet adnak a hajósi borünnepen is. Nyáron – többek közt - fellépnek Harkányban a fürdőfesztiválon, az alsóörsi Harley fesztiválon, de részt vesznek a „Végen van” fesztiválon is, melynek helyszíne a siklósi vár.

A jövőt érintve szóba kerültek új lemezt érintő terveik is (kiadó nélkül, hallhatóan nem túl kellemesek a tapasztalatai ennek a zenekarnak sem e téren). Hogy mennyi van már ebből készen, erre viccesen megjegyezték: a szólók már elkészültek az új dalokból. Komolyra fordítva a szót, körülbelül már 4-5 dal megvan a készülő albumhoz, ezek nagyrészt az utóbbi egy év szöveg- és dalötleteiből épülnek fel. Noa hozzátette, hogy sokkal érettebb lemez lesz az új, mint az előző, komolyabb témákat is feldolgoznak rajta. Ilyen például a mamák és gyermekeik kapcsolata (hogy mennyire hűtlenek vagyunk a szüleinkhez), De persze nem maradhatnak el olyan klasszikus témák sem, mint a házibuli. Az énekesnő még azt is elárulta, hogy írtak egy – érzése szerint – kultikus dalt is.

További információk a zenekar honlapján találhatók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását