2024. április 30. - Katalin, Kitti

Gyurcsány nem gondolta komolyan

A kormányszóvivő szerint Gyurcsány Ferenc csak teoretikus felvetésként beszélt szerdán a kormány esetleges lemondásáról. A Reuters a kormány esetleges lemondásáról írt szerdán, idézve Gyurcsány Ferencet.
2008. május 7. szerda 15:34 - Hírextra

Daróczi Dávid arra reagálva nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Reuters hírügynökség beszámolója szerint a miniszterelnök szerdán délelőtt külföldi tudósítók előtt arról beszélt, a kormánynak le kell mondania, ha az Országgyűlés nem fogadja el a költségvetést.

A szóvivő tájékoztatása szerint Gyurcsány Ferenc egy újságírói kérdésre válaszolva jelezte: teljesen kizártnak tartja, hogy az Országgyűlésben az ellenzéki pártok közösen, a kormány ellenében fogadják el például az egykulcsos adó bevezetését. Azt ugyanis nem támogatja a Fidesz, vagy ha taktikai okok miatt mégis megszavazna egy ilyen kezdeményezést, az olyan következményekkel járna, hogy azonnal elveszítené a népszerűségét, amit a populista politizálás hozott nekik - idézte fel az elhangzottakat Daróczi Dávid.

Hozzátette: ezért a miniszterelnök pusztán teoretikus kérdésnek tartja, hogy ilyen esetben a kormánynak le kellene mondania, ugyanis a költségvetés és az adótörvények olyan ügyek, amelyeknél ha a kabinet nem tudja elfogadtatni javaslatát a parlamentben, akkor le kell mondania. A miniszterelnök szerint ez kizárt ma Magyarországon - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A miniszterelnök a hírügynökség szerint délelőtt arról beszélt, hogy a kormánynak le kell mondania, ha az Országgyűlés nem fogadja el a költségvetést.

Két nagyon fontos törvény van, a költségvetés és az adó. Ha ezt a két nagyon fontos jogszabályt a kormány nem tudja kézben tartani, akkor a kormány nem maradhat hatalmon - idézte Gyurcsány Ferencnek külföldi tudósítók előtt szerdán Budapesten mondott szavait a Reuters hírügynökség.
Szerdán délelőtt kissé gyengült a forint. A kereskedők szerint az árfolyamváltozás kiváltó oka a magyar miniszterelnök külföldi tudósítók előtt tett nyilatkozata volt.

A budapesti bankközi devizapiacon 252,40/50 forintot ért egy euró, szembeni a kedd délutáni 251,80/85 forinttal.

Gyengült a forint a dollárral szemben is: az amerikai deviza árfolyama 162,90/163,00 forint volt délelőtt, míg kedden 161,65/75 forinton jegyezték.

Magyarországon május 1-je óta van szocialista kisebbségi kormány, azt követően, hogy az SZDSZ kilépett a koalícióból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását