2024. április 24. - György

Fidesz: "Nincs hitele a kormánynak"

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencnek és kormányának nincs hitele a piacon, a vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatban nincs koncepciója és szakértelme sem a probléma megoldására - mondta Szatmáry Kristóf, a párt parlamenti képviselője szerdán Budapesten.
2008. május 7. szerda 12:57 - Hírextra

Minden jel arra mutat, hogy a hazai kis- és középvállalkozói réteg az elmúlt 18 év legmélyebb válságában és legkilátástalanabb helyzetében van - jelentette ki Szatmáry Kristóf sajtótájékoztatón.

A politikus hangsúlyozta: a Fidesz és a Vállalkozók Pártja azonnali kormányzati intézkedéseket sürget a hazai vállalkozások helyzetének javítása érdekében. Kitért arra, hogy a magyarországi adóelvonások Európában a legmagasabbak között vannak, az adminisztrációs terhek elviselhetetlenek, a hibás kormányzati politika miatt pedig szűkült a belső piac.

Égetően szükség van gazdaságpolitikai irányváltásra - jelentette ki.


Szatmáry Kristóf szavainak alátámasztásaként emlékeztetett arra, hogy nemrég jelent meg a Magyar Iparszövetség áprilisban készített felmérése, és több száz hazai vállalkozás megkérdezése után egyértelműen kiderült: szerintük sem jó a helyzet.

A felmérést ismertetve közölte: a gazdaság jelenlegi helyzetét a megkérdezettek 42 százaléka nagyon rossznak, hanyatlónak, 38 százalék rossznak ítélte. Arra a kérdésre, hogy a vállalkozások milyen időtávon várnak fellendülést, a többség 8-10 évet jelölt meg.

Sem az országnak, sem a kis- és középvállalkozásoknak nincs 8-10 éve, hogy egyenesbe jöjjön - jegyezte meg Szatmáry Kristóf. Szólt arról, hogy a megkérdezettek többsége a gazdaságpolitikai irányváltást is szükségesnek tartotta, a vállalkozások több mint fele ugyanakkor nem hisz abban, hogy a kisebbségi kormányzás meg tudja oldani a tapasztalható problémákat és véghez tudja vinni az irányváltást.

A fideszes képviselő azokról a gazdasági versenyképességet érintő pályázatokról is beszélt, amelyeknek a napokban járt le beadási határidejük. Mint mondta, a bonyolult és túl szigorú feltételek miatt olyan kevés jelentkező még nem volt, mint most, hiszen átlagosan a felkínált pénzforrás 20-30 százalékára érkezett be pályázat.

Ez is mutatja, hogy a vállalkozások nem bíznak a kormányban - mondta Szatmáry Kristóf.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását