2024. április 27. - Zita

Rekordszámú magyarországi pályázat

A korábbi éveknél jóval több, összesen 23 pályamű érkezett a magyarországi iskolákból a Design Lap 2008 elnevezésű nemzetközi háztartásikészülék-tervező versenyre, amelyet hatodik alkalommal hirdetett meg az Electrolux.
2008. június 9. hétfő 13:48 - Hírextra
Az elmúlt években átlagosan két pályázat képviselte Magyarországot a nemzetközi versenyen. Az áttörést Szabó Levente, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem hallgatójának sikere hozta, aki tavaly első helyen végzett E-Wash elnevezésű mosógépével.

Az egyetemen egy hallgatói csoport a tavaszi szemeszterben tantervi keretek között foglalkozott a témával, amelynek eredményeként jelentősen megnőtt a pályázó diákok száma. A 23 magyar pályamű nemzetközi mércével mérve is kiemelkedően soknak számít. Ennél többen Kínából (73), Dél-Koreából (42), Portugáliából (34), Brazíliából (30) és a Fülöp-szigetekről (29) pályáztak.

A magyar pályázatokkal együtt a világ 42 országából több mint 600 nevezés közül kell majd a kiválasztani a zsűrinek, hogy melyik az a nyolc pályamű, amely részt vesz a döntőben - adta hírül közleményében a konyhai eszközöket gyártó vállalat.

A döntős pályaművekről június közepéig határoz a zsűri; ezek közül október 9-én Zürichben választják ki az idei verseny első három helyezettjét. A Design Lab 2008 első díja 5000 euró (1 230 000 forint) és egy hathónapos gyakornoki állás az Electrolux valamelyik globális terméktervező központjában. A második díj 3000 euró (740 ezer forint), a harmadik pedig 2000 euró (490 ezer forint).

A 2008-as verseny témája a jövő háztartási készülékeinek megtervezése az internetes generáció számára. Olyan - élelmiszertárolásra, főzésre és/vagy mosásra alkalmas - készülékekkel lehet pályázni, amelyek 2-3 év múlva akár kereskedelmi forgalomba is kerülhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását