2024. április 29. - Péter

A kínaiak ellen tüntettek Pesten

A Tibetet Segítő Társaság megkezdte több napos tüntetését, amelyet a csütörtöktől Magyarországon tárgyaló száztagú kínai delegáció érkezése elleni tiltakozásul tartanak - mondta el Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság elnöke szerdán az MTI-nek.
2008. május 7. szerda 20:52 - Hírextra
Hendrey Tibor a távirati iroda helyszíni tudósítójának kérdésére kifejtette: nem Kína ellen, hanem Tibetért tüntetnek, továbbá fel kívánják hívni a figyelmet a csütörtöktől Budapesten tárgyaló magas rangú kínai delegáció érkezése kapcsán arra, hogy Magyarországon is foglalkoznak Tibet sorsával.

"A demonstráció részeként tibeti zászlókat feszítettünk ki a főváros több pontján: a Gellért-szobornál, az Üllői úton, a Roosevelt téren és a budai Vár falán" - tette hozzá Hendrey Tibor.

A szervezet felhívásában az áll, hogy szerdától május 10-éig mindennap demonstrálnak a kínai delegáció szálláshelyénél, egy budapesti, Duna-parti szálloda előtt, valamint az Országház épülete mellett is.

A Tibetet segítők tüntetésével párhuzamosan a pesti Duna-part szállodasora előtt a Magyarországi Kínai Társadalmi Szövetségek Szervezetének tagjai is demonstrációba kezdtek: ők elmondásuk szerint így kívánják üdvözölni a magas rangú kínai politikusokat, és felhívni a figyelmet arra, hogy a nyugati médiumok gyakran hamisan tájékoztatnak a Tibetben történő eseményekről.

A pesti Duna-korzón rendezett szerdai demonstrációkon összesen körülbelül tucatnyi tüntető vesz részt.

A csütörtökön és pénteken Budapesten tárgyaló száztagú kínai delegációt Csia Csing-lin, a Kínai Népköztársaság Népi Politikai Tanácskozó Testülete Országos Állandó Bizottságának elnöke vezeti, aki magas rangú politikusa a Kínai Kommunista Pártnak is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását