2024. április 20. - Tivadar

Veszprémben lesz a gyerekfesztivál döntője

Huszonhét város 600 szereplője 140 produkciót mutat be a Nemzetközi Gyermekfesztivál magyarországi döntőjében május 9-11. között Veszprémben - közölte Domokos József, a rendező veszprémi Szépország Rendezvényiroda igazgatója sajtótájékoztatón szerdán Vesz
2008. május 7. szerda 21:00 - Hírextra
A gyermek- és tinédzserkorú szereplők (alsó korhatár 10, a felső 19 év) öt előadóművészeti kategóriában mérik össze tudásukat: tánc, cirkuszi- és színházi műfaj, ének, hangszeres tudás. A produkciókat szakmai zsűri értékeli, s a kategóriák legjobbjai díjakat (oklevelet, értékes tárgyjutalmakat kapnak), továbbá részt vehetnek az októberben megrendezendő Nemzetközi Gyermekfesztivál döntőjében. A zsűri más kiemelkedő produkciókat is érdemesíthet a nemzetközi döntőben való részvételre - közölte Domokos József.

A döntő résztvevői szombat délután jelmezes felvonulást tartanak Veszprém belvárosában és ünnepi gálaműsort adnak a vár szabadtéri színpadán. A több száz gyermeket a város polgármestere is köszönti, majd a Palya Bea Quintett ad koncertet - tájékoztatott az igazgató, megjegyezve, hogy a pénteki és szombati versenyprogramok ingyenesen látogathatóak. Domokos József közlése szerint az országos döntő gyermek- és ifjú szereplői az utolsó napon (vasárnap) már nem lépnek fel, hanem városnézésen, kiránduláson és a város Gizella-napi kulturális rendezvényein vesznek részt.

A gyermekfesztivál magyarországi döntőjének eredményhirdetését szombaton 15.30 órakor tartják a fellépések helyszínén, a veszprémi Helyőrségi Művelődési Otthonban - mondta Domokos József. Hozzátette: ekkor osztják ki a Gyermekmosoly Alapítvány által meghirdetett képzőművészeti pályázat (rajz, grafika, festészet kategóriák) díjait is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását