2024. május 11. - Ferenc

Újra negatív pályára állt a BKV kommunikációja?

Újra negatív pályára állt a BKV kommunikációja - közölte a társaság szakszervezeteit képviselő sztrájkbizottság kedden az MTI-vel. Ezt annak kapcsán állapították meg, hogy a BKV Zrt. hirdetést jelentetett meg egy napilapban arról: a szakszervezetek határo
2008. május 6. kedd 11:35 - Hírextra
A szakszervezetek úgy fogalmaztak: a tárgyalások munkáltatói oldalról való kezelhetetlensége az, amely a társaság megmaradt vezetőit (elsősorban a kommunikációs vezetőt) arra késztetik, hogy a tárgyalásokról eltereljék mind a közvélemény, mind pedig a munkavállalók figyelmét.

"Nem csodálkozunk azon, hogy a BKV Zrt. tavalyi kommunikációs mélypontját követően, néhány hónapos szünet után, újra negatív pályára állt" - áll a közleményben.

Az érdekképviseletek érthetetlennek tartják, hogy éppen akkor kerül napvilágra a hirdetés, amikor szakmailag és tartalmilag is olyan javaslatcsomagot adtak át, amely a jelenlegi tárgyalásokat kivezetheti az "állóvízből".

Felhívják a menedzsmentet arra, hogy a sztrájk elkerülése érdekében "valótlan állításaikkal és felelőtlen magatartásukkal", a közvélemény számára félreértelmezhető kérdésekkel ne tereljék el a figyelmet saját felelősségükről. Felszólítják továbbá a tulajdonos képviselőit, hogy állítsák helyre a BKV Zrt. "jelenleg instabil lábakon álló vezetését."

Mint írják, a Fővárosi Önkormányzat feladata, hogy a BKV Zrt. szakmai irányítását felelős személyek pozícióba kerülésével biztosítsa, és a tulajdonos felelőssége lesz, ha megállapodás hiányában a szakszervezetek ismét a sztrájk eszközét alkalmazzák a munkahelyek megóvása, illetve a főváros közösségi közlekedésének megfelelő színvonalú fenntarthatósága érdekében.

A közlekedési társaság hétfőn azt közölte az MTI-vel: a hirdetésre azért volt szükség, hogy így közvetlenül tájékoztathassák az utasokat a határozatlan idejű sztrájkról.

A hétfőn és kedden is megjelent hirdetésben három kérdést tesz fel a cég: Tudta-e, hogy a BKV szakszervezeteinek határozatlan sztrájkja hosszú időre megbéníthatja Budapest közlekedését?; Tudta-e, hogy a BKV vezetésének több kompromisszumos javaslatát is visszautasították a szakszervezetek képviselői?; Tudta-e, hogy a BKV vezetésének határozott tiltakozása ellenére a szakszervezetek sztrájk idejére eddig egyetlen alkalommal sem voltak hajlandóak 0 százalék feletti "elégséges" szolgáltatásban megegyezni?

A tárgyalások kedden 14 órakor folytatódnak a menedzsment és a sztrájkbizottság között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását