2024. április 19. - Emma

Robothajléktalanok

Köztéri adománygyűjtő automaták felállítását fontolgatják Pécsett, hogy kevesebb kéregető zaklassa az állampolgárokat - írta kedden az Új Dunántúli Napló.
2007. november 20. kedd 11:51 - Hírextra
Az ötletgazda, Tasnádi Péter polgármester elmondta: a gépekbe dobott összegeket, illetve az abból vásárolt holmikat a koldusok, hajléktalanok problémáit ismerő szervezetek juttatnák el az érintettekhez. Az Európa több városában alkalmazott módszerrel vissza lehet szorítani a kéregetést, persze csak akkor, ha erre az adakozók is vevők lesznek.

A koldulók szerint ugyanakkor ez nem oldaná meg a gondjaikat. Úgy vélik, a "gépkoldusokba" sokkal kevesebb pénz kerülne, mint amennyit ők személyesen össze tudnak gyűjteni.

A baranyai megyeszékhelyen idén több mint háromszáz esetben indult rendőrségi eljárás erőszakos kéregetés miatt. A büntetésnek azonban nem sok foganatja van, lévén, hogy a koldusok nem tudják kifizetni a bírságokat - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását