2024. április 26. - Ervin

Nőtt a kutyák és a macskák várható élettartama

Az elmúlt 30 év alatt a kutyák és a macskák élete 4 évvel hosszabbodott, elsősorban a javuló egészségi körülményeknek, mindenekelőtt az étrendnek, a tápoknak köszönhetően, amelyekben kiegyensúlyozottan van jelen kalória és vitamin.
2008. május 6. kedd 08:46 - Hírextra
A házi kedvencek várható élettartamának növekedése köszönhető a gyógyítás fejlődésének is. Ma már antidepresszánsok is állnak azoknak a négylábúaknak a rendelkezésére, amelyek sokat vannak egyedül, ezért elhanyagoltnak érzik magukat. Az állatorvosok felkészültebbek, a modern eszközöknek hála diagnosztikai lehetőségeik is nőttek - írta a Corriere della Sera című olasz lap.

1980-ban egy macska életkora átlag 10-12 volt, ma 14-16. De előfordul, hogy a cica jó egészségben megél 19-et is. A kutyáknál az életkor függ a méretektől is, kisebbek hosszabb életűek. Egy basset hound például 17 évig is élhet, egy szetter kb 15-ig, egy alán 12-ig.

Ma már korábban reménytelen betegségeiket is tudják gyógyítani és a gazdák a legtöbbször minden áldozatra készek kedvenceikért. Olaszországban egy csontszarkóma-eltávolítás gyógyszeres terápiával, kórházzal együtt 5 ezer euró. Régen ilyen esetek vége az állat elaltatása volt.

Nemsokára rendelkezésre áll az állatok számára is pacemaker, dialízis és szervátültetés is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását