2024. április 20. - Tivadar

Minden szülő rémálma

Mi minden kell egy nyári táborhoz, és hogyan válasszon a szülő a lehetőségek közül?
2008. május 6. kedd 21:05 - Hírextra
A szülők rémálma, ha gyermekeik először indulnak táborozni. Mi lesz, ha baleset éri? Eléggé megbízhatóak a felügyelők? És ha a többi gyerek beleviszi a rosszba? Nincs az az anyuka vagy apuka, akinek ne fordulna meg a fejében hasonló. De a kisfiút vagy kislányt el kell engedni nyári táborba, hiszen nem zárhatjuk ki az életéből ezt az élményt.

Zoltán Erika 16 éve tart minden nyáron tánctábort, ezért tudja, milyen hasznos egy intenzív egyhetes távollét. Ennek ellenére évekig úgy engedte el lányát a néhány napos kikapcsolódásra, hogy ő a szomszéd szobában foglalt helyet magának.

– Tavaly jelezte először Zoé, hogy nem bánná, ha kicsit távolabb lennék tőle a mellette lévő szobánál. Tudom, hogy milyen fontos nekik a táborozás, hiszen ilyenkor külön életet élnek, elfoglalnak maguknak egy területet, ahol azt tesznek, amit akarnak. És ehhez az is kell, hogy anya és apa messze legyen tőlük – mesélte Zoltán Erika a Csak Csajokban.

Az énekesnő szerint akkor okos egy szülő, ha a gyerek érdeklődési körét figyelembe véve választja ki a tábort. Ha a lány vagy fiú élvezi a napi programokat, könnyen kibírja azt az egy hetet. Így akár többet is fejlődhet a tudása vagy ügyessége, mint év közben.

– Minden tábori napon van egy-két órás szabadprogram, amikor a gyerekek maguk döntik el, mivel foglalkoznak. Például egy nyelvi tábornál fontos, hogy milyen tanárok veszik körül őket, hiszen ez nem ugyanolyan, mint az iskola. Nagyon sokat haladhatnak ez alatt a néhány nap alatt a csemeték, ha élvezik, amit csinálnak – mondta el Tibenszky Móni Lisa, a Táboroztatók Országos Egyesületének munkatársa.

Mielőtt a gyermek elindulna, minden szükséges holmit be kell neki csomagolni. Elengedhetetlen, hogy legyen nála kullancscsipesz, kullancsirtó, szúnyogirtó, TAJ-kártya, sebtapasz, fertőtlenítő, esőkabát, sapka. Zokniból, alsóneműből és pólóból duplaannyi kell, mint ahány napig tart a tábor. Ezek általános kellékek, de attól függően, hogy a gyerkőc milyen típusú táborba megy, érdemes kérni egy listát a szervezőktől, nehogy valami kimaradjon a csomagból.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását